• 44116
    "biz ümit davala ile oda arkadaşıydık. biz fenerbahçe maçlarına profesyonel kafayla çıkmadık. amatör ruhla, taraftar hırslıyla çıkıyorduk sahaya."

    "fenerbahçe maçlarını seviyorum. 12-13 gol attım kupalar dahil. şansım tutuyordu."

    "izmir'de ev yaptırıyordum. ümit davala, fatih hoca ve müfit hoca inşaata gittik. hoca oturdu bize orada taktik gibi mimarlık anlattı."

    "hocaya dedim ben adanalıyım. 'oooo' dedi. 'neden söylemedin ya oynatırdım ben seni ümit.' dedi. 2 hafta sonra adana maçında beni kadroya almadı."

    "en en derbi fenerbahçe maçı ya. beşiktaş daha yeni yeni bir yerlere geldi."

    "arda turan ve hasan şaş, fenerbahçe maçı öncesi en çok stres yapan futbolculardı. bu maçlarda oynaman lazım. bir galatasaraylı, fenerbahçeliysen bu maçta oynaman gerek."

    "valla alışkanlık ya. fatih terim aradığında hala ayağa kalkarım. fatih hoca, faal hocalar arasında en çok kupa kazanan 3. hoca. daha ne olsun?"

    "fatih hoca gibi ismi imparator olmuş birini eleştirenler de oluyor. spor insanla yapılır. zaman zaman tabii ki formsuz olabilirsin. eleştirmek için bir şeyler bulmak lazım. sevmediğin için eleştirmen doğru değil. başardıklarını başarabilecek dünyada hoca gelmez. aktif hocalar içerisinde en çok kupa kazanan 3 isimden biri. bu kolay değil. bana sorarsan fatih hoca'nın türk futbolunu yönetmesi lazım, sadece galatasaray'ı değil."

    "florya'ya geldiğim ilk gün fatih hoca'nın yerine arabamı park etmişim. hiç hoş bir başlangıç olmamıştı o zaman."

    "özhan canaydın bana "fenerbahçe'ye gidersen futbolcu ümit karan olursun, bırakınca sadece ümit karan olursun. ancak galatasaray'da kalırsan futbolu bırakınca galatasaraylı ümit karan olarak kalırsın" demişti. çok etkilenmiştim."

    "5 maçta 6 gol atmışım, gerets bana geldi "fenerbahçe maçında seni oynatmayacağım" dedi. "galatasaray'dan ayrılırım" dedim. maç sonu röportajda "galatasaray'dan ayrılacağım" dedim." sonrasında barıştık, çok da iyi oldu aramız."

    "arda, galatasaray'a geldi ve çok katkı sağladı. ancak arda'nın manisa'dan gelişi sistemimizi bozdu bizim. arda'ya, "sen gelmeseydin biz bir sene daha şampiyon olurduk" dedim. bana çok goller attırdı ama illa ki biri kenarda oturacaktı."

    "fatih hoca'nın dönüşüyle bir anda kendimi kulübede buldum. yeni transferler yapıldı. ikinci yarıda hoca bana forma verdi ve 18 gol attım ama beşiktaş şampiyon oldu. fatih hoca belki beni sezon başı kullansaydı şampiyon olurduk."

    "büyük maçlarda şansım tutuyordu. galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor'a gol atınca piyasa yapmak daha kolay oluyordu. tuttuğum takım galatasaray'a gol attığımda çok heyecanlandım, uyumak çok zordu."

    "her fenerbahçe maçında sahada olmak istiyordum. 2002/03 sezonunda ilk yarıdaki maçta hocam bana forma vermemişti, üzülmüştüm. ikinci yarıdaki ilk kez fenerbahçe'ye karşı oynamıştım. maçı izledim, tek başıma maçı 6-0 yapabilirmişim."

    ümit karan

    (bkz: 21 kasım 2021 galatasaray fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın