• 11
    hiç bitmeyecek olandır. ne riva'yla, ne yeni stadımızla, ne yayın gelirleriyle, ne de yıldız yetiştirip satmakla. zaten bitmesi de gerekmez.
    şöyle bir kıyaslama yapalım. dünyanın en büyük, en zengin, en iyi oyunculara sahip, en yüksek stad gelirine sahip ve en yüksek rakamlı yayın geliri olan kulüpleri hangileri?
    real madrid, manchester united, chelsea, milan, barcelona, inter. peki bu ensesi kalın "peşin satan esnaf" kılıklı takımların borçları ne alemde.
    rus ve arap mafya ve işadamlarının oyuncağı olan kulüpleri değerlendirme dışı tutarsak;
    real madrid' in 2009 haziran itibariyle net borcu 550milyon euro,
    barcelona' nın 489milyon euro,
    manchester united 507,5milyon sterlin(559,5milyon euro' ya denk gelir).

    kaka' yı dudak uçuklatacak bir paraya satmasına karşın milan bile 220milyon dolar borca sahip.

    peki borcu olmayan, hatta sürekli kâr yazan hiç mi kulüp yok. var hem de çok yakınımızda. (bkz: gençlerbirliği)

    şimdi bir daha düşünelim.
    gençlerbirliği mi real madrid mi?
    gençlerbirliği mi manchester united mi?
    gençlerbirliği mi milan mı?

    bir takım büyüdükçe, kupalar hatta şampiyonlar ligi kupaları kazandıkça, 90.000kişilik kişilik satdlar* yapıp bu stadları full çektirdikçe, 70milyon euro' ya oyuncu sattıkça* kara geçemiyor değil mi?
    kar etmek için küçülmek lazım. hatta var olmamak lazım. çünkü futbol para kazandıran bir alan değil. belki aklayan ama asla kazandıran değil.

    bu yüzden galatasaray üstün başarılar kazansa da, dünya çapında hocalar* getirip uzun vadede akıllı girişimlerle avrupa'da kupalar kazansa da borçları hep var olacak. bunun bir sakıncası da olmayacak. sadece arada maliye, vergi dairesi bilmem ne haberleri çıkacak gazetelerde yer doldurmak için, o kadar.
    ve biz başarılı oldukça, elano gibi, keita gibi gözümüzün nuru olacak adamları takımımıza getirdikçe rakiplerimiz forumlarında "bunların hani borcu vardı, maliye göreve" gibi saçmalıklarla avunmaya çalışacak.
    işte bu yüzden hiç umursamıyorum galatasaray' ın borcu ile ilgili çıkan haberleri. siz de umursamayın derim. haa gerçekten ben yanılıyorsam ve alacak-borç farkındaki eksi bakiye gerçekten bir gün galatasaray' ın sonunu getirmeye yüz tutarsa bu taraftar o borcu 1 günde sıfırlamasını da bilir.

    bankada 6.000lira param var feda olsun cimbomuma derim olur biter.
App Store'dan indirin Google Play'den alın