• 112
    2021 brezilya grand prix’sindeki hareketi, 2008 japonya grand prix’sindeki lewis hamilton hareketinden farksızdır. gençken agresif oluyor bütün potansiyelli pilotlar. bu yaşa kadar uslu çocuk olsalar buraya gelebileceklerini sanıyor musunuz?

    max şampiyon olur veya olamaz bilmiyorum, bu seneye kadar da itici bulurdum, ama iki şeyle saygımı kazandı:
    1- tek bir hatası yok tüm sezon. azerbaycan, ingiltere ve macaristan’daki şanssızlıkları olmasa bugün +50 puan daha farkla şampiyon olmuştu. diğer yanda hamilton rusya, imola gibi yerlerdeki hatalarından çok ucuz kurtuldu.

    2- direkt düşündüğünü söylüyor. ister hoşunuza gitsin ister gitmesin, padokta lafını esirgemeyen ve bu açıdan alonso’nun gençliğine benzeyen tek kişi (pr etkinlikleri bir kenara). alonso’yu seviyorsanız verstappen’in olgunluk dönemini bekleyin derim.

    demek istediğim şu: bu adamların hiçbiri şeker gibi bir gençlik geçirmedi, hiçbiri. son yıllarındaki olgunluklarıyla hatırlıyoruz sadece. prost bir fransız olarak renault’dan kovuldu, schumi’nin skandallarını biliyorsunuz zaten. senna’nın tartışmalı yönleri var, alonso hele nasıl antipatikti anlatamam.

    böyle olmayanlar var mı? evet. ama hakkinen, lauda, button gibi goat listesinde adı geçmeyecek isimler. bir de, 70’lere kadar bir dostluk ve centilmenlik olduğunu görüyoruz pilotlar arasında. hunt-lauda’dan beri bu işler biraz pis.

    naçizane tavsiyem şu, verilerin %1’inin belki gösterildiği bir sporda o kadar kesin yargılara varmak biraz iddialı. ben bi takımda mühendis olup şuraları okusam gülerim, ama siz bilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın