resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 10433
    galatasaray’ın veda etmesini bilmediği efsanelerinden yalnızca bir tanesi. evet, sabri her ne kadar kaptan bülent, hagi, turgay, suat, metin kadar olmasa da bir galatasaray değeridir.

    fakat yolların ayrılması geç gerçekleşmiştir. efsanelere veda için illa futbolu kulübünde bırakmasına gerek yok. raul gonzalez de real madrid efsanesi, tüm madridistalar el matador’u iyi yad eder, ancak raul da futbol hayatının son birkaç senesini başka takımlarda geçirmişti. fakat real madrid harika bir veda ve ahde vefa sergiledi. onu onore etti, plaket verdi, efsanelerinin arasına tartışmasız şekilde yerleştirdi.

    biz de böyle yapabilirdik. bir veda maçı ve taraftarlara güzel bir sunum ile dostça ayrılık çok zor olmamalı. hadi veda maçını da geçtim, statta beş dakika ayırıp bir şilt takdim etmek, bari bunu yapsaydık. sabri galatasaray’da futbolu bırakıncaya kadar oynamamalıydı, burası doğru. fakat illa yaka paça kovarak defeder gibi yapılmasına ne lüzum vardı?

    hatırlıyorum benzer zamanlarda takımdan ayrıldığı bir başka galatasaray değeri sneijder ile birlikte gönderilmişti. sneijder de itibarsızlaştırıldı, sabri de. öncesine gidersek hasan şaş da, hakan şükür de, bülent korkmaz da öyle. 20 küsür sene galatasaray’da forma giymiş, başka bir takım formasını kiralık bile olsa giymemiş kaptan bülent’le bile doğru düzgün ayrılamadık. muhtemelen hagi rumen olmasa ona da düzgün veda edemezdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın