resim
Stefan Kuntz
Görev:Sportif Direktör
Takım:Hamburg
Yaş:61
Uyruk:Almanya
  • 87
    ilk geldiğinde özgeçmişine bakınca benim de türk milli takımı için yeterliliğini sorguladığım hoca. ne uluslararası tecrübesi fazla, bu adam bizi kritik maçlarda oynatır diyebiliyoruz. ne de bu adam genç hırslı kendini ispatlamak istiyor, modern futbolu yakalamış hoca, türk futboluna devrim yaşatabilir diyoruz. olumlu olarak yaşı büyük olsa da kendini ispatlamak istediğini söyleyebiliriz. bunun dışında geldiğinden beri en çok övülen yönü ikili ilişkileri. daha önce prandelli için yazdığım gibi bir hoca futbol dışında bir şeyle övülüyorsa bende biraz kuşku uyandırıyor. futbol anlamında konuşacak bir şey yokmuş da kişiliğinden bahsediliyormuş gibi geliyor. yine de şenol güneş döneminde milli takımda müthiş bir umutsuzluk, özgüvensizlik oluşmuştu. bu havayı dağıtıp oyuncularda heyecan yaratmış gibi gözüküyor. oyuncuların hareketlerinde o heyecanı hissediyorum ve bu olumlu bir şey.

    aslında kendisine sorulan soru gayet mantıklı. yusuf'u kendi takımında oynamıyor diye almıyorsunuz ama barış da oynamıyor şeklinde. hoca da barış'ı kanat oynadığı için aldığını ifade ediyor. ama soruyu soran muhabir, bu arada trabzonlu değil bursa yerel gazetesindenmiş, öyle bir üslupla soruyor ki, türk basınında yabancı hocalara olan düşmanlığı fazlasıyla hissettiriyor. zaten birine samimiyetsiz olduğunuzu düşünüyor musunuz şeklinde soru sorulmaz, bu sorudan yapıcı bir sonuç elde edemezsiniz.

    futbol anlamında bakacak olursak, henüz 3 maç oldu ama hoca beni çok fazla tatmin edemedi. tabi 2022 dünya kupası elemelerinde son karadağ maçından sonra daha net bir değerlendirme şansımız olacak. ama şu ana kadar gösterdikleri milli takıma kuracağı bir yapı ile takıma yeteneklerinin üzerinde bir oyun oynatacağı izlenimi vermiyor. 3 maç ile bunu söylemek tabi ki doğru değil ama milli takımlar da biraz böyle. transfer yapma imkanı, hazırlık kampı, üst üste 10 hafta birlikte maç yapma imkanı asla olmayacak. bu yüzden ilerde daha iyi olacaksa da şu anda ışık verir diye düşünüyorum. ben pozitif hava dışında güçlü bir oyun sinyali almıyorum şu an takımdan. mesela gruptaki rakibimiz hollanda'nın oyunu de boer van gaal değişiminden sonra gece gündüz gibi farketti. bizde henüz böyle bir değişim yok. euro 2024 elemelerinde ilk 4 maçta neler başarabileceğini göreceğiz.

    toparlamak gerekirse milli takım için doğru tercih miydi emin değilim, şu ana kadar oyun olarak bir şey göstermedi ama teknik direktör değişikliği sonrası beklenen havayı getirdi. basının tavrı o kadar itici ki hocaya sempatiyle bakmama sebep oluyor. başarılı olalım da bunların bu absürt tavrı ellerinde patlasın istiyorum. gerçi bunlar grubu 1. bitirsek hocam kendinizi şanslı hissediyor musunuz diye sorar ama yapacak bir şey yok.

    https://mobile.twitter.com/.../1459607073239482372
App Store'dan indirin Google Play'den alın