resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 516
    aşağı yukarı kendisinden 1 sezon önce 3. lig'den galatasaray'a transfer olan (o zaman 22 yaşındaki) muhammed kerem aktürkoğlu ile aynı süreci yaşayan oyuncu. tek fark ise; geçen sezon yabancı sınırı elimizi kolumuzu bağlamadığı için fatih terim, kerem'i hazırlayarak yavaş yavaş ilk 11'e monte etti. bu sezon ise kerem galatasaray ve milli takım için vazgeçilmez durumda ve gözümüzün önünde büyük bir yıldıza evriliyor.

    barış alper yılmaz ise 2. lig'den bu sezon başında (21 yaşında) takımıza katıldı ve yabancı sınırı yüzünden daha fazla süre alıyor. yani kerem'in yaşadığı süreci çok daha hızlı bir sürede yaşıyor. buna rağmen barış da a milli takıma kadar yükseldi. fakat hâlâ kendisini tam olarak kanıtlayabilmiş değil.

    ne yazık ki büyük umutlar beslenen oyuncuların bu beklentiler altında ezildiğine çokça şahit olduk. çünkü oyuncular üzerine oldukça fazla bir yük bindiriyoruz. mesela fatih terim, kerem örneğinde olduğu gibi oyuncuyu ilmik ilmik işledi ve beklentiler altında ezdirmedi. ama barış alper yabancı sınırı yüzünden daha çok süre almak zorunda kaldığı için kendisini çabucak ispatlamak zorunda.

    kısacası, barış oldukça ümit vadeden bir oyuncu fakat kendisine sabır göstermemiz gerekiyor.

    bizim artık 30 yaşında ve daha sonra satarak para kazanamayacağımız oyunculara 3-4 sezon için verecek 15-20 milyon euro'muz yok. bizim barış gibi, kerem gibi sadece 2-3 milyon euro yatırım yaparak ve 15-20 milyon euro'ya satabileceğimiz oyunculara ihtiyacımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın