• 11
    son maçlar öncesi oluşan puan durumuna göre çok yüksek ihtimalle ikinci olarak tamamlayacağımız grup. grubu kesin olarak ikinci tamamlarsak yıllardır hasretini çektiğimiz dünya kupasına katılabilmek için iki playoff karşılaşması oynayacağız.

    --- alıntı ---
    play-off aşaması: gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım ile 2020-21 uefa uluslar ligi genel sıralamasına göre grup birincilerinden doğrudan finallere katılamayan veya play-off aşamasına katılmayan en iyi 2 takım olmak üzere toplam 12 takım dörderli 3 yola ayrılır ve tek ayaklı yarı finaller ve final sonucunda her yoldan birer olmak üzere 3 takım daha 2022 fıfa dünya kupası finallerine katılma hakkı kazanır.
    --- alıntı ---

    açıkçası hırvatistan, polonya, isveç, isviçre, vb. ayardaki iki takımı elemek bana pek mümkün gelmiyor. nasıl ki bu sezon avrupa liginde lider olmakla ikinci olmak arasında dünyalar kadar fark varsa aynısı dünya kupası sistemine de yansımış. avrupa kıtasından bizim gibi ülkelerin dünya kupasına katılması eskisinden daha da zor hale gelmiş. hal böyle olunca insan son maçlar öncesinde hiç heyecanlanamıyor.

    kaynak: https://tr.m.wikipedia.org/...%20final%20sonucunda
App Store'dan indirin Google Play'den alın