resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1312
    galatasaray'ın oyununun olmazsa olmazı. ön alandaki bağlayıcı, hızlı çıkılan kontraların aranan oyuncusu.

    dün yine hem bağlantı oyununu oynaması hem de geçişlerdeki hızıyla ve topu tutup hızlı oynayabilme kabiliyetiyle büyük fark yarattı. bir sürü pozisyon hazırladı.

    topla rakip arasına giriyor, geri geliyor pası alıyor, çabuk oynayıp ileri koşu atıyor, yeri geldiğinde adam eksiltiyor, dar alanda sırtı dönük top alıp dönüyor/pas veriyor. bana kalırsa şut kalitesi de gayet iyi ve her iki ayağını da çok iyi kullanıyor. son vuruşlarda biraz soğukkanlılığa ihtiyacı var sadece.

    halil'i scond striker pozisyonunda konumlandırabilsek, takımın esas golcüsüne inanılmaz bir oyun rahatlığı sağlayabilecek şekilde oyun yapısına sahip. gezici kanat forvet rolünde, 2. ve 3. bölgede hatlar arasında paralel şekilde gezebilecek oyun yapısını kurgulayabilsek hem biz hem halil çok daha rahatlar. ama o kurguyu yapmak lazım tabii. bir yandan buna değecek bir santrforumuz da var mı emin değilim. ayrıca halil'in kanat forvet rolündeyken defansif olarak muhtemel zaafları kapatacak oyuncuya ihtiyaç var. boey'in dönmesi, orta sahaya yapılacak muhtemel transferle bu oyun yapısına bürünebiliriz bazı maçlarda.

    halil'in oyunumuza olan müthiş katkısının yanında, bu pozisyonlarda ve kırılma anlarında yumruğu indirecek bir çözüm şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın