resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Pisa
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 773
    hakkı yeterince verilmeyen oyuncu. evet çok toy, basit top kayıpları yapmakla birlikte bazen de maç içinde kayboluyor. ancak şöyle bir bakacak olursak daha ekim ayı bitmeden;

    ilk oynadığı kasımpaşa maçında 1 asist yapıp 1 golü yoktan var etti.
    geride olduğumuz göztepe maçında bireysel yetenekle çok şık bir gol atıp maçı çevirmemizi sağladı.
    3-2 kazandığımız rizespor deplasmanında pek zorlanmasa da galibiyet golünü attı.
    lokomotif deplasmanında muazzam bir asistle yine galibiyete katkı sağladı.
    pozisyon üretmekte zorlandığımız gaziantep maçının muhteşem bir golle kilidini açtı.,
    hatta övmek için zorlarsam saçma sapan bir golle kazandığımız lazio maçında da topu içeri çeviren kendisi.

    kendisi forma giymeye başladığından beri 12 maç oynamışız. 6 maç kazanmışız ve bu 6 maçın 5inde direkt katkısı var. sadece kazandığımız konyaspor maçının golünde morutan yok.

    kaybettiğimiz 3 maçın birinde 45. dakikada oyundan alınmış(alanya) ve diğerinde 45. dakika oyuna girmiş(kayseri). 2-0'dan 2-2 berabere kaldığımız trabzon maçında da, üstelik iyi oynarken devrede oyundan çıktı ve bence hoca da pişman oldu. diğer berabere kaldığımız kasımpaşa maçından da zaten bahsettim. morutan'ın 12 maçta yeterince süre alıp etki edemediği tek maç beşiktaş deplasmanı. o kadar da olsun artık.

    sonuç olarak kendisiyle ilgili detaylı analiz yapıldığında aldığı süre-verdiği katkı çok çok iyi görünüyor. 21 yaşında, 3.5 milyon euro'ya transfer edilmiş, rumence'den başka bir dil bilmeyen bir futbolcu için bence çok iyi başlangıç. üstelik bu seneki kadroda kilit açma işi çok kritik haldeyken yaptıkları çok değerli. şunu da eklemek gerek yedlin'i profili sebebiyle hiç ileri çıkarmıyoruz. arkasında boey ile istikrarlı şekilde oynarlarsa performansının daha da artacağını düşünüyorum. başta da söylediğim gibi evet bazen saha içinde kayboluyor, evet bazen pasın şiddetini ayarlayamıyor ama böyle özel yetenekleri olan bir oyuncu kalan basit eksiklerini tamamlarsa çok büyük bir yıldızımız olur. ben çok umutlu ve mutluyum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın