• 203
    10.3 güncellemesiyle maç motorunda yararlı değişikliklerin uygulandığı oyun. sigames forumundaki bilgilere göre gözüme çarpan bazı değişiklikler şunlar:

    - work rate ve stamina özelliği yüksek olan oyuncuların trequarista olarak kullanılmasını ve tek forvetin trequarista yapılmasını azaltmışlar, yapay zeka için tabi.
    - kalecilerin penaltılarda atılacak köşeyi sezmeleri de arttırılmış. oyunda yakındığım şeylerden biriydi, kalecilerin nerdeyse her seferinde öylesine bir tarafa yatması. şansa kalıyordu o zaman penaltılar.
    - kısa mesafelerde top sürme hızı biraz arttırılmış.
    - defans yaptığımız korner ve frikiklerde "mark tall player" komutunu verdiğimiz oyuncunun, rakip oyuncuyu ceza sahası dışına çıkınca da takip etmesi düzeltilmiş.
    - dönen toplarda atak yapan takımın etkinliği arttırılmış.
    - atak yaptığımız kornerlerde challange keeper komutunu verdiğimiz oyuncuların, o bölgeden uzaklaşması düzeltilmiş. bu da dikkatimi çeken bir şeydi oyunda. top nereye giderse, o oyuncu kaleciden uzaklaşıp topa doğru gidiyordu.
    - yorgunluğun hız ve hızlanmaya yaptığı etki azaltılmış.
    - muhtemel ara pasları için hareketlenmelerdeki yapak zeka geliştirilmiş.
    - oyuncuların kanatta uygun pozisyondayken orta açmaları arttırılmış.
    - rory delap tarzında mermi gibi giden uzun taçların hızı biraz azaltılmış.
    - hem verilen açıklamada, hem de oyundan gördüğüm kadarıyla rollere göre otomatik değişen komutlarda da değişiklikler var önceki oyuna göre. bu da eski taktiklerin aynı etkiyi vermeyebileceğini gösteriyor. yeni taktikler yapmak daha iyi olacak.
    - stoperlerin, beklerdeki boşlukları uygun zamandan erken doldurmaları düzeltilmiş.
    - kaliteli oyuncuların kendi sahalarında paniğe kapılarak gerçek dışı hatalar yapmaları azaltılmış.
    - frikik ve kornerlerde oyuncuların daha iyi alan markajı yapmaları sağlanmış. ve yapay zekanın bu duran toplarda adam markajı değil de alan markajını tercih etmeleri arttırılmış. bunlar kornerler için iyi olmuş gerçekten de.
    - pasların risk dengeleri daha iyi ayarlanmış.
    - verdiğimiz özel defansif korner komutlarının, lurk outside area komutlu oyunculara karşı işe yaramaması düzeltilmiş. ben bir oyuncuyu lurk outside area ile dışarıda bırakıp boşaltmaya çalışıyordum hep, ve başarmıştım 10.2de.
    - defansif korner komutlarını ayarlamadıysak, normal taktikte "duty" ayarını atak yaptığımız oyuncular hep ileride kalıyordu. bu da geride boş alanlar kalmasına neden oluyordu. bunu düzeltmişler. bu da yararlandığım bir açıktı.

    edit: imla ve gbkz
App Store'dan indirin Google Play'den alın