resim
Yunus Akgün
Takım:Leicester
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1418
    2018 ve 2019 yıllarında yurt dışından teklifler almış oyuncumuz. anderlecht ve lazio sürekli ilgi gösterdiler ancak satmadık. o zaman 2 milyon euro seviyesinde yazılıyordu. hiç oynatmadığımız bir oyuncu için iyi bir rakam.

    fatih terim sevgisi bol olan biriyim fakat bunun tamamen fatih terim'le bir ilgisi olduğunu da düşünmemekle birlikte bu transfere izin verilmesi gerekmekteydi. ülke olarak biraz yetenekli oyuncuyu elimizde parlatıp 10-15 milyon euro seviyesinde satacağımızı düşünüyoruz ve bu en büyük yanılgımız. hiç oynatmadığımız oyuncuya 2 milyon mu verildi eğer büyük bir yetenek yoksa satalım.

    yunus'un da alt yapı oyuncularına örnek bir oyuncu olduğu kesin ancak kötü manada. gönül ister ki sağ kanadı verelim yunus'a. sola da iki sene sonra beknaz gelsin oynasın ancak işler öyle olmuyor. bartuğ veya mustafa kapı, yunus'u görünce neden kontrat imzalayıp kalsınlar ki? ya da yunus'u oynatsak kaça satacağımızı planlıyoruz? bonservisle transfer ettiğimiz marcao'ya bu sene 15 milyon euro teklif gelse satmayacak mıydık? bonservis verdiğin oyuncudan 15 milyon isterken yunus'u neden satmıyoruz 2'ye 3'e ya da 1.5'e?

    maalesef genç oyuncu satışında hiç iyi değiliz ama belirttiğim gibi ülke olarak iyi değiliz. abdulkadir ömür' e 20 milyon euro üzerinde teklif geldi başkan satmadı istediğimiz rakam gelmedi henüz diye de sormak lazım ne istiyorsun sen? diye. şimdi sat satabilirsen 10 verseler hemen verir.

    bence en şahane örnek enes ünal. adam gitti forvet oyuncusu olarak skor katkısı çift haneli rakamlara ulaşamasa bile bonservisle transfer yapıyor her sene. biz 21 yaşında ki oyuncu gelişsin diye hala kiralıyoruz. ancak aynı yaştaki oyuncuyu hemen katkı vermesi için de transfer edip oynatmıyoruz. * artık şu kiralama dönemini biraz aşağılara çekmemiz lazım 18 veya 19 yaş genç olsun evet ama 20 yaşında ki bir oyuncudan tam performans beklemeliyiz. beklerken de gerekli yatırımları yaparak fizik ve mental açıdan o seviyeye hazırlamalıyız. yoksa yunus gibi nice oyunculardan ne fayda sağlayacağız ne de onların geleceğini parlak noktalara taşıyacağız. yapamıyorsak bari teklif geldiğinde gönderelim yurt dışına onlar da kendini geliştirsinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın