resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 96
    --- alıntı ---
    ts:
    türk gençlerinin, senin dönemindeki gibi türk milli takımı'nı seçmesinin kolay olmadığını görüyoruz. bunda alman hükümetinin aldığı kararların da etkisi var. son örnek mesut özil. gurbetteki türk gençlerini türkiye yerine almanya'yı tercih etmeye iten sebep nedir?

    hamit:
    ben hoşgörülü bir insan olduğuma inanıyorum ama bu konuda o kişileri anlamakta zorluk çekiyorum. bir insan ya türk ya alman'dır. tabii ki almanların hakkını yememek lâzım. onların okullarında eğitim aldık. ancak bu tercihi yapan oyuncuları anlayamıyorum. düşünceleri nedir, büyüdükleri ortamlar nasıldır bilemiyorum.

    ts:
    sen de almanya'da doğdun ve orada yetiştin ama türkiye'ye karşı aidiyet duyuyorsun. onlarsa "biz almanya'da doğduk ve oranın kültürüyle büyüdük" gibi bir argümanı öne sürüyor.

    hamit:
    bu argüman onlar için yeterliyse bence kolay bir açıklama olur. tabii ki bu onların tercihi ve insanların kişisel kararlarına saygı göstermek gerekiyor. inşallah bu kararlarından pişman olmazlar.

    --- alıntı ---

    kaynak: tam saha röportaji

    bu demeci de gösteriyor ki, hamit altintop'da benim nesilden daha. ve belli ki, bizim neslimizin yasadigi ve gördügü bazi seyleri görmüs, yasamis ki, her ne kadar burada* dogup büyüsek bile, halen kendisini türk hissediyor. cünkü almanlar bize yasattiklari tecrübelerele, "siz türksünüz, türk kalin" demisler. yeni nesilde bu tecrübelerin azalmasi da mesut özil ya da serdar tasci'nin bu yönde karar vermesinde etkili olmus olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın