• 43909
    galatasaray maça çıkarken, şampiyonluk yarışındaki en büyük rakiplerinden beşiktaş üç puan kaybetmişti. bir sonraki maçta diğer iki güçlü şampiyon adayı rakipleri trabzonspor ile fenerbahçe’den biri ya da ikisi birden kaybedecekti.

    günün değil, sezonun en önemli fırsat haftalarından biriydi bu… galatasaray fikstür gereği ayağına gelen, rakiplerinin kayıpları ile daha da büyüyen ve adeta bir “ganimete” dönüşen bu fırsatı kaçırmadı.

    hakeme faul diye isyan edeceğinize, “nedir bu rezaletiniz” diye takımın en tecrübeli iki adamı kaleci sehic ile sukubic’e isyan edin. zatan gol yiyen, maçı kaybeden, “otomatik ödemeye” bağlamış gibi faturayı hakeme kesiyor. önce kendinize bakın.

    çok önceki yıllarda istanbul’a anadolu takımları gelir, çaresizlik içinde bütün takım savunmaya çekilir “çanakkale geçilmez” yaparlardı. inanılır gibi değil, galatasaray, özellikle ikinci yarıda konya atakları karşısında “çanakkale geçilmez” savunması yaptı.

    dikkatinizi çekerim, bu yarıda tam 15 dakika konyaspor kalecisi sehic’in eline top değmedi. aut bile atmadı. galatasaray orta alanı müthiş dirençsiz... rakibe karşılık veremiyorlar, eziliyorlar. oyunu tutamıyorlar. konya maçını kaleci muslera’nın “garantörlüğü”, iki stoper nelsson ile alpaslan‘ın direnişi ve konya‘nın golcülerinden yoksun oluşu sonucu belirledi.

    sonuç ne olursa olsun, galatasaray bu kadar kötü olamaz, hatta bu kadar “berbat” oynayamaz. ama işin ilginç yanı, kötü oynayarak, iyi sonuçlar alarak, puan sıralamasında ciddi sıçramalar yaparak yoluna devam ediyor; yürü ya kulum...

    şansal büyüka

    (bkz: 17 ekim 2021 galatasaray konyaspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın