• 43877
    “bizim için çok heyecanlı kişisel olarak benim için çok önemli bir gün. bildiğiniz üzere seçim döneminde üyelerimize ve taraftarlarımıza bazı sözler vermiştik. bu sözleri tek tek yerine getirmek için çabalıyoruz ve bunların birçoğunda başarılıyız. verdiğimiz sözlerden bir tanesi tarihi biten, stat isim hakkı ile ilgili yeni sözleşmemiz ile ilgiliydi. seçim döneminde yabancı bir kuruluşla belirttiğimiz bir ön sözleşme imzalamıştık. bu sözleşmenin detay çalışmalarında hem ödeme koşulları hem de mali yükümlülüklerin bizim şartlarımıza yakın olmadığını gördükten sonra da galatasaray’la birlikte olmayı arzu eden başka firmalarla da görüşmeler yaptık. bu görüşmeler sırasında sevgili erden timur, nef markasıyla galatasaray’ın içine en çok sinen ve galatasaray’a en çok katkıyı yapacak teklifi sundu.”

    “benim için bu teklifin başka bir özelliği de var. sevgili erden timur içimizden biri. çok iyi galatasaraylı. kendisini tanımayanlar için anlatmak isterim. hem gönlüyle hem elinden gelen tüm imkanlarla her zaman galatasaray’ın yanında olmuş bir kişidir. dolayısıyla geçmişte ve şimdiki zamanda projeler ürettiğimiz nef markası ve nef markasının sahibi olan erden timur bey ile bu projede birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. nef sadece bir inşaat firması değil, aynı zamanda bulunduğu sektöre inovasyon ve yenilik yetiren bir firma. bunun dışında da ciddi anlamda sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren ve dokunan bir marka. dolayısıyla markamızla da mükemmel bir uyumu var. sponsorluk anlaşması, türk şirketleri arasında yapılması dolayısıyla türk parasını koruma kanunu sebebiyle, 32. sayılı karar uyarınca sponsorluk bedelini tl üzerinden belirledik. buna göre ikinci beş sezonu opsiyonlu olmak üzere 10 sezon için ve sezonluk ortalaması 72 milyon 500 bin tl + kdv olacak şekilde toplam 725 milyon tl’lik bir anlaşmaya imza atıyoruz bugün. bu anlaşma ve forma sponsorluğunda yeni yaptığımız anlaşma ile birlikte yaptığımız en büyük sponsorluk anlaşmasını hayata geçiriyor olacağız. umarım galatasaray’ın geleceğine çok büyük faydalar getirir. bir önceki stadyum sponsorumuzun galatasaray’a verdiği bedelin 30 milyon tl + kdv olduğuna burada size hatırlatmak isterim. böylece türk spor tarihinin en yüksek bedelli stadyum isim sponsorluğunu hayata geçirmiş olduk. nef ile galatasaray birlikteliği hem galatasaray’a hem nef markasına umarım sonsuz başarılar getirir. geçmişteki sinerjimizden daha büyük sinerjiler birlikte başarırız. bunların dışında da sevgili dostum, kardeşim, yol arkadaşım erden timur’a da bir galatasaraylı olarak teşekkür etmek istiyorum. iyi ki var, iyi ki bizimle.”

    “bu anlaşmanın 5+5 yıl ve artan rakamlarla bize ödenecek. bu anlaşmanın başka bir özelliği de var. bu sefer stat isim hakkından kulübümüz ve amatör şubelerimize de pay gidecek. bu anlamda çok önemli. nakit akış planını spk’ya tabir olduğumuz için detaylı bir şekilde burada paylaşmıyorum ama her senenin bedeli anlaştığımız ödeme takvimi üzerinden galatasaray spor kulübü’ne ve sportif a.ş.’ye gelecek. bütün anlaşma nakit karşılığıdır. nakit olarak alacağız. erden bey’in bu dönem galatasaray’a yapmış olduğu, türk sporuna yapmış olduğu bu desteği çok takdir etmek lazım. ülkemizin içinde bulunduğu koşullar, sporumuzun içinde bulunduğu koşullarda birçok kulübümüz ve spor dalımız türkiye’de sponsor bulmakta zorlanıyor. her zaman olduğu gibi erden bey vizyoner bir tutumla iki uluslararası markayı bir araya getirdi. büyük bir takdiri hak ettiğini düşünüyorum. kendisine de tekrar bu hususta teşekkür ederim. bütün kulüplerin finansal durumunu zaten tüm kamuoyu biliyor. biz önümüzdeki 1-2 seneyi kurtarıp yönetim olarak popüler olmaktan ziyade galatasaray’ın önümüzdeki 10-20 senesini sürdürülebilir başarılarla kılmak adına hareket ediyoruz. dolayısıyla buradan gelecek kaynağı da zarar finansmanı veya galatasaray’ın geleceğine bir faydası olmayan yatırıma değil yeniden yapılanmanın borç azaltmanın bir parçası olarak kullanacağız. sadece bu kaynağı değil, tüm ilave gelen kaynaklarda hedefimiz galatasaray’ın borcunun ödenebilir, operasyonlarını da nakit üretir bir hale getirmek. bunun için de hem transferlerimizi hem şubelerimizde hem giderleri kontrol etmek amacıyla hem de gelir arttırma amacıyla önemli hamleler yapıyoruz. ”

    “ben erden bey ile ilgili hayalimi söyleyeyim size. kendisini tanıyarak ne kadar iyi bir galatasaraylı ve galatasaray’a ne kadar yakışan bir insan olduğunu görerek ümit ediyorum ileride zamanı kendisine kalmak suretiyle tabii ki galatasaray üyelerinin teveccühü ve kararıdır ama umarım bugün benim olduğum koltukta bir gün onu görmek bana nasip olur. çok gurur duyarım. hakikaten galatasaray’ın böyle değerli insan kaynağına, böyle değerli galatasaraylılara ve onların bu kadar gönülden galatasaray’a hizmet etmesine çok ihtiyacı var. sevgili erden timur da onlardan bir tanesi.”

    “türk telekom ile uzun bir beraberlik yaşadı galatasaray spor kulübü ali sami yen spor kompleksi. ben de kendilerine galatasaray spor kulübü olarak teşekkür ediyorum.”

    “hiçbiriniz unutmayın ki biz de taraftarız. taraftarımızın gördüğü her şeyi biz de görüyoruz, aynı şeylerden biz de rahatsızlık duyuyoruz. buranın bir mimari projesi var. bu stadın mimari çizimlerini yapan kıymetli mimar beyefendiyle geçmişte de birtakım görüşmeler yapıldı. şu anda da görüşmeler yapıyoruz. burada dış cephede kendi çizmiş olduğu projede yapılabilecek her türlü değişiklik bu mimari projeyi hazırlayan şirkete ve mimar beye ait. dolayısıyla izin almak gerekiyor, prosedür budur. bu sene stadımızda uzun senedir yapılmamış yenilikler yapıldı. çimler değişti bir önceki yönetim başlamıştı. en yeni sistemle yenilendi. koltuklarımız boyandı. stadımız biraz daha renklendi. ilave olarak önümüzdeki birkaç senede stadımızın bakım ve geliştirme çalışmalarıyla ilgili ciddi planlarımız var. bunu nef’e yüklemeyin bu bizim kulübümüzün sorumluluğu. galatasaray’a hizmet edenlere daha çok yük yüklenir. erden bey yeterince nef markasıyla katkılarda bulunuyor”

    "sözleşmede böyle bir madde var galatasaray lehine. erden bey’in galatasaray ile birlikteliğini marka bazında düşünmeyin. içimizden biri. marka ilave vermiş olduğu hizmet ve destek. erden bey her ne koşulda olursa olsun galatasaray’ın içinde hem gönülden hem şahsen bulunmaya devam edecek.”

    “türk ekonomisi çok zor bir dönemden geçti. aynı zamanda spor sektörü, kulüpler çok zor bir dönemden geçti ve en az destek alan yerlerden bir tanesi. gelirlerin ufalması, naklen yayın probleminin de çok ciddi etkileri var. bu anlaşma o etkileri siler mi? yalnız başına hayır. bu anlaşma bizim gelir artırıcı, bize yakışan markalarla büyüme ve galatasaray’ı sürdürülebilir bir ekonomik duruma hale getirme hamlelerimizden bir tanesi. çok değerli fakat yetmez. yayın ihalesi ile ilgili şu anda bir çalışma var. biz de bu komisyonun içerisinde yer alıyoruz. kanunen tff, yayın ihalesine götüren kuruluş. onlarla beraber çalışıyoruz. kulüplerimizin buradan en kazançlı şekilde çıkmasını ümit ediyoruz. galatasaray spor kulübü olarak bu konuda diğer kulüplerimizle yakın istişare halindeyiz. şu anda ihale şartnamesi çıkmadı. talipler elbette olacaktır. türkiye ligi çok değerli.”

    “türk kulüplerine destek veren sponsorlara tüm kulüplerin sahip çıkması lazım. türkiye’de maalesef böyle bir hata yapılıyor. bununla ilgili diğer rakip kulüplerle de görüşüyoruz. sponsorlar buradan ne kadar fayda sağlarsa kulüplerin ve ligin o kadar geliri artar. dolayısıyla sponsorları kulüp bazına indirgemek ziyade, kulüplere destek veren sponsorların türk sporuna, gelişimine destek verdiği gerçeğini kabul edip bu sponsorları takımlarla özdeşleştirmek yerine, türk sporuyla özdeşleştirmemiz lazım. bununla ilgili yakında bir projemiz var. umarım bu projenin başarılı sonuçlarını aldıktan sonra sizinle paylaşırız. bizim giderlerimizin büyük çoğunluğu futbol takımı giderleri ve futbolcu ücretleri. geçmişte giderleri kaldıramayacak takım bütçeleri kurulmuştu. biz bu sene ileriye bakarak, o strateji dahilinde bir transfer sezonu geçirdik. burada takım ücretlerini düşürecek bir maksimum ücret belirleyerek, önümüzdeki sezon galatasaray’ı büyüyen gelirleriyle rahatlıkla karşılayabileceği, kredi borcunu ödemek için nakit yaratabileceği finansal sirkülere doğru gidiyoruz. bunun ilk hamlelerini bu sene yaptık. önümüzdeki sene de bu hamlelerimiz devam edecek. galatasaray’ın takım bütçesini hem rekabetçi hem daha genç hem de geliri daha uygun bir bütçeye getirmeyi iki sene içerisinde planlıyoruz. bu sene o yolda ciddi bir adım attık.”

    “galatasaray’ın bir sorunu var. erden bey gönülden galatasaraylı olduğunu için sizin bildiğiniz ve bilmediğiniz yerlerde birçok katkısı var. erden bey tevazu sahibi bir insan. sosyal sorumluluk projelerinde ve galatasaray’a yaptığı hizmetlerde hiçbir zaman ön planda olmayı sevmeyen ve bu işleri gönülden yapan bir insan. galatasaray’a bu kadar gönülden hizmet eden insanların üstüne çok yüklenilir. burada erden bey zaten gönlünden gelen hizmeti yapıyor. biraz bırakın da galatasaray’ı seven veya galatasaray’a yakışan diğer markalar diğer projelerimizde yer alsınlar. asıl başarı galatasaray’ı sevip ona destek veren firmaların sayısını artırmak. galatasaray’ın başarılarının sürdürebilir hale gelmesi için galatasaray’ın projelerini desteklemek için görüşüyoruz. burada birçok arkadaşımız var. buna benzer basın toplantılarını çok yapacağız. erden bey yol arkadaşımız. bütün projelerde fikir olarak karar verme mekanizmasının içerisinde. verdiği destek bizim için çok önemli ancak onun fikren bize katacaklarına daha çok önem veriyoruz. kendisinin masaya getirdiği bilgi birikimi ve kişiliği bizim için çok önemli.”

    “önümüzde bir türkiye basketbol federasyonu başkanlık seçimi var. sağ olsun adaylar gelip projelerini anlatıyor. türkiye’de herhangi bir spor dalı, ciddi tarihi olan kökleşmiş spor kulüplerinin rekabeti olmaksızın büyüyemez. dolayısıyla her federasyonun bu kulüp takımlarının, müessese takımlarıyla mücadele etmeleri için bir sistem ve çözüm getirmeleri lazım. müessese takımlarına çok saygı duymakla birlikte, o takımları, o spor dalını büyütme konusunda bizim kadar yetkin ve başarılı olamayacaklarını düşünüyorum. dolayısıyla burada tüm federasyonlarla görüşümüzü anlatıyoruz.”

    “türkiye sporun her dalında geriye gidiyor. kişisel tatminler için camiaların kavga etmemesi ve ortamı germemesi lazım. sporda rekabet en iyi şekilde yapılacak ama bunu düşmanlığa ve kavgaya götürmemek lazım. biz rakiplerimizi yenmek ve onlara karşı kazanmak istiyoruz; ama birlikte çalışmamız gereken yayın ihalesi, daha çok sektöre sponsor kazandırmak gibi konularda birlikte çalışmamız lazım. bu birlikte çalışmadan diğer taraflar da kazanacak. hiçbirimiz düşman değiliz. bu yolda eski alışkanlıklarla yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek istiyoruz. biz hiçbir kulübü diğerlerinden ayırmıyoruz. beşiktaş ile de birlikte sayın başkan ahmet nur çebi ile birlikte konuşuyoruz. çok da iyi anlaşıyoruz. ahmet ağaoğlu başkan ile ve diğer başkanlarla da aynı şekilde. ortak paydalarda en çok anlaştığımız, birlikte hareket etmeye özen gösterdiğimiz dönem olabilir. bunu devam ettirerek türk futbolunun ve kulüplerin faydasına kullanmak istiyoruz. biz çok koyu galatasaraylıyız. hepimizin çok koyu fenerbahçeli ve beşiktaşlı arkadaşları var. biz onlarla dostuz; ama rekabet olduğu zaman birbirimizle dalga geçiyoruz. en sıkı şekilde takımımızı destekliyoruz. rakip olmak düşman olmak anlamına gelmemeli. ortak paydada buluşabilmek ve insanı sevebilmek lazım.”

    burak elmas

    nef ile stat sponsorluk anlaşmasının basın lansmanında verilen demeçler
App Store'dan indirin Google Play'den alın