resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:-
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 485
    daha önceki transfer dönemlerinde verilen 4-5 milyon euroları yüksek maaş diye kabul ederken bu arkadaşımıza verdiğimiz 1.9 milyon euro'nun güncel dönemde yüksek maaş olarak kabul edildiğini görmemizi sağlayan sol bek oyuncumuz. taraftarımızın geldiği aşama gerçekten gözlerimi yaşartıyor zira daha önceleri 2.5 milyon euro sabit maaş ve üstüne maç başı primi alan oyuncuların maaşları uygun kabul ediliyordu.

    maaş bütçesi üzerinden kendisini yorumlamam bittiğine göre performans değerlendirmesine geçeyim. 16 eylül 2021 galatasaray lazio maçında ve 30 eylül 2021 marsilya galatasaray maçında oynadığımız savunma öncelikli futbolda çok başarılı olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. ayrıca öne çıkışlarında, marcao'nun kademesine girerek arkasını süpürmesi, dönüşlerinde işini kolaylaştırıyor. bu alışkanlıklarının crystal palace günlerinden olduğunu ve bu tarz maçlarda çok işimize yaradığını söylemek mümkün.

    ancak, takım boyu biraz uzadığı zaman işin rengi değişiyor. özellikle bekleriyle beraber hücum eden takımlara karşı, önündeki oyuncunun en ufak pozisyon kaybı kendisini sıkıntıya sokuyor. misal riera öyle bir bek değildi. önünde kanat oyuncusu olmaksızın oynamasına rağmen pozisyon bilgisi a kalite olduğu için bize çok büyük katkı sağlıyordu. zaten son yıllarda oyun görüşü ve pozisyon bilgisi olarak daha iyisi gelmedi.

    alex telles sevdiğimiz bir abimizdi. sürekli rakip çizgideydi. aanholt'tan onu bekleyemeyiz, üzgünüm. ama telles'ten de savunma yönünde bu kadar kontrollü ve baskın oynamasını bekleyemezdik.

    yani kısacası, elimizdeki oyuncunun formuna göre oyunu dizayn etmemiz gerekiyor bu noktada. çünkü sacha boey hem hücum anlamında hem de savunma anlamında bize oyun içi çeşitlilik sunuyor. bu sebeple ben de kendisinin orta saha çizgisini çok fazla geçmeden, savunmayı üçleyerek oynamasının hem aanholt'a ne yaptığını bilmesi açısından hem de boey'a hücumda özgürlük sağlaması açısından çok daha faydalı olacağına inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın