resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2184
    bahsi geçtiği gibi 900k'dan 7m'ye yükseltilecek bir maaş söz konusuysa futbolda futbolcuya dayalı düzene son vermek adına da bir çalışma yapılması gerekiyor. nasıl ki bosman kurallarından sonra başlayan süreçte futbolcuların haklarını kazanması evrilerek tüm düzenin futbolcu menfaatlerine dayalı olmasına dönüştüyse kulüplerin de mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    kerem bu ücreti hak eder mi, etmez mi meselesi değil bahsettiğim. ancak tarık çamdal, feghouli, babel gibi adamlar nasıl kapı gibi kontratım var diyip yan gelip yattığında takır takır ödüyorsak o halde sözleşmesi devam edip iyi performans gösteren birine de 10-12 kat zam yapmak kulüp menfaatine aykırıdır. neticede ortada bir sözleşme var; iki taraf da yükümlülük sahibi ve buna uymak zorunda. ancak oyuncunun morali bozulur, oyuncu sahada kendini veremez gibi sebeplerle gönlü hoş tutulmaya çalışılıyor ve bu da kulüplerin menfaatine aykırı.

    keza mbappe örneği gibi birçok durum da yaşanıyor. psg 135 milyon euro + 45 milyon euro bonus ödeme yapacak; paşamın sözleşmesi bitince bedava dilediği takıma gidebilecek. sistem değişmedikçe kulüpler bu düzende darbe almaya devam edecektir. kulüpler ayakta kalamazsa o zaman futbolcuları göreyim bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın