• 2598
    siyasete göbeğinden bağlı, türkiye'de siyaseti ve derin işleri futbola belki de en pis ve aleni şekilde sokan kulüp.

    devlet bahçeli'nin dışarı çıkarmak uğruna ne kadar sapık, katil vs varsa af çıkarttırıp sokaklara saldığı alaattin çakıcı'yla beraber hasta taraftarı olduğu kulüp. hani şu zamanında mit mensubu süleyman seba'nın başkan seçildiği kongrenin güvenliğini silahlı adamlarıyla sağlamış, 2003 şampiyonluğundan sonra, gültepe'deki kahveden tanıştığı sinan engin'in kulübü kullanıp verdiği sahte pasaportla kaçmaktan mahkemelik olmuş, tapelere adı geçmiş alaattin çakıcı.*

    işte bu konsorsiyum kurulduğundan beri beşiktaş'ın sırtı deyim yerindeyse yere gelmiyor. hatta filmi biraz daha geri sararsak 1 kasım 2015 genel seçimleri'nden sonra hızla akp'ye yanaşıp ödülünü alan mhp'yle birlikte beşiktaş'ın yeniden yükselişi başladı. önce o sezonu* şampiyon bitirdiler, ardından riekerink'li galatasaray'ı şubat-mart aylarında hakemlerle paramparça edip şampiyon oldular. hani şu quaresma'nın adam öldürme teşebbüslerinin uyarıyla geçiştirildiği rezalet 2016-17 sezonu. yine o zamanlarda hakeme küfreden şenol güneş de sadece 1 maç ceza almıştı. kulübün küçüklüğüyle çok ters orantılı bir zırh bu. ceza, kırmızı kart falan geçirmiyor.

    şikeden hükümet eliyle kurtulmuş fenerbahçe hep göz önünde oldu ama beşiktaş'ın aldığı destek belki de bundan çok daha fazlasıydı. kendi haline bırakılınca 7-8 senede bir şampiyon olabilen bir takımın başka türlü galatasaray ve fenerbahçe'yle rekabet etmesine imkan yok çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın