resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2322
    2 ekim 2021 beşiktaş sivasspor maçı'nda maçın hakemine galiz küfürleri ve sonrasında gördüğü kırmızı kart dolayısıyla tedbirli olarak pfdk'ya sevk edilmiş.

    --- alıntı ---
    beşiktaş a.ş. kulübü teknik sorumlusu ali rıza sergen yalçın'ın 02.10.2021 tarihinde oynanan beşiktaş a.ş.-demir grup sivasspor (2-1) süper lig müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle futbol disiplin talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 03.10.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak pfdk'ya sevkine karar verilmiştir.

    https://www.tff.org/...294&ftxtID=36159
    --- alıntı ---

    futbol disiplin talimatı'nın 36. maddesinin 1.(c) bendi uyarınca 1 ila 3 maç arasında bir ceza alacaktır.

    --- alıntı ---
    madde 36 – sportmenliğe aykırı hareket
    (1) sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla tff’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette veya müsabaka görevlilerini etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan veya itibarsızlaştırmaya çalışan sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan;
    (c) görevlilere ve diğer kişilere, 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 15 ila 30 gün arasında hak mahrumiyeti cezası,
    --- alıntı ---

    ne güzel; hakeme sövmenin cezası sadece 1 ila 3 maç. fatih terim'e özel olarak çıkarın 42. madde ise fatih terim'den başka kimseye uygulanmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın