• 1
    futbolcumuz mbaye diagne'nin 3 ekim 2021 çaykur rizespor galatasaray maçında dakika 90+10'da morutan'a verdiği gol pasıdır.

    hala etkisi altındayım. rakip: küçük fener olan, bize karşı sanki savaşa çıkmış gibi hırs ve şiddetle oynayan, başkanları ve taraftarlarının 'onları gömeceğiz' dediği, ismini bile duymanın mide bulantısına yettiği lig sonuncusu çaykur rizespor.
    dakika 5'te öne geçtiğimiz ardından tartışmalı bir pozisyonun devamında yediğimiz golle gelen eşitlik. dakika 25'te ise futbolcularımıza her defasında kast edercesine oynayan lig sonuncusu takıma karşı duran toptan yediğimiz gol sonucu 2.1 de geri düştük.

    bir sinir harbi şeklinde geçen, hakem ali palabıyık'ın da rakiple bir olup bizi doğramaya çalıştığı maçın son dakikalarında kırmızı kart gördük ve rakip penaltıyı kaçırdı.

    bu kadar gel gitin, hakem doğramasının, kasap rakip futbolcularının ve çirkin stadın içinden bir süper kahraman edasıyla sahneye çıkan mbaye diagne... kontra atakta bizim ceza sahamızdan rakip ceza sahasına kadar topu gayretle taşıması, driblingi, kendisini indirmeye gelen futbolcuları kullanılmış bir peçete gibi kenara atması. son olarak da morutan'a klişe tabirle 'al da at' dercesine verdiği pas.
    dribling esnasında indirdiği her futbolcuda ''bu muslera için, bu andone için, bu emre akbaba için'' diyerek keyifle, içimin yağları eriye eriye kahkaha atıyorum.

    pek çok kıymetli, jeneriklik güzel gol gördüm ama bu denli bir golün önüne geçebilen bir asist çok az hatırlıyorum. her anıyla, her hareketiyle bir başyapıt. böylesi bir maçın da ancak bu şekilde epik bir finali olurdu ve bunu da transfer olduğu günden beri bonservisi konuşulan, rakip taraftarlar tarafından hep alay konusu olan 'king kong' başardı.

    ve bu asist lig sonuncusu çaykur rizespor özelinde tüm rakiplere atılmış bir golün hazırlayacısı oldu. günlerdir sinirden, hasetten kafayı yiyecek kıvama geldiler.
    gol sonrası hepsinin şu şekil dut yemiş bülbül gibi kalakaldığına yemin edebilirim ve de kanıtlayabilirim:)

    https://gss.gs/xO6.jpg

    bu da değerli yazarımız varian'dan gelen bir kesit:)

    https://gss.gs/1Ia.mp4

    (bkz: mbaye diagne'nin putları devirerek yaptığı asist)
App Store'dan indirin Google Play'den alın