resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 649
    neden sağ kanat değil de forvet arkası olarak değerlendirmiyoruz diye çok düşündüm şöyle bir sonuca vardım.

    forvet arkasında kullan"a"mamızın en büyük nedeni hocanın arka alanda ki sistemden henüz istediği verimi alamayışı ve sistemine uymayışı. şöyle ki geriden oyun kurarak, pasla takım halinde hücuma çıkıyoruz. defans yaparkende takım halinde yapmaya çalışıyoruz. hoca morutan'ı tam sağ kanat olarak değil biraz daha içeri kat edecek şekilde kullanıyor. yani sağdan topu aldığında bindirme yapmak yerine orta alanla paslaşarak içeri kat edebilecek şekilde kullanmak istiyor.
    ki buda atağa çıkarken pas oyununu gayet etkili bir şekilde kullanmamızı sağlıyor.

    evet baktığımızda morutan'ı forvet arkası kullanmadığımızda sanki yeteneklerini kısıtlıyormuşuz gibi gözüküyor. yani sneijder'i sol kanatta kullanmak gibi bir şey. ama defans yaptığımızda atağa çıkarken ki katkısı kadar da faydası var.

    kendisini forvet arkası kullandığımızda sağ kanadımız boş kalıyor. sağ kanadı doldurmak için orta sahadan bir oyuncu eksiltmeliyiz. ee sağ kanadı boş bırakayım desende olmaz.

    fatih terim'in avrupa maçlarında halil'i tercih etmesini de buna bağlıyorum. ön alanda iyi pres yapıp defans halindeyken orta sahaya kadar gelip rakibi karşılaması bizim için artı. avrupa maçlarında bu sistem bizim için çok önemli. şu anda grubumuzda ki takımlarla başa baş oynamak çok zor. o yüzden takım halinde hücum ve savunma yaparken bu diziliş elzem. zaman zaman hocayı ne kadar eleştirsem de avrupa'da bu sistem bize başarı getirebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın