resim
Szalai Attila Árpád
Takım:Freiburg
Mevki:Stoper
Yaş:26
Boy:1.92
Uyruk:Macaristan
  • 170
    szalai’ın ayağı luyindama’nın ayağının iyi olması gibi iyi. top vurduğu yere gidiyor ama karar verme mekanizmaları çok kötü. fenerbahçe stoperlere merkezden pres yiyince en çok zorlanan o oluyor. vitor pereira’nın sistemi stoperleri bu durumlara düşürmemeye çalışıyor, ama mesela vitor’un eski takımı olympiakos bunu bilip önlem alınca szalai çok zorlanmıştı.

    asıl artı özellikleri fiziksel gücünü ve çabukluğunu birebir savunma yeteneğiyle birleştirebilmesi, ama kim min-jae’in aksine hız olarak yavaş. kademe bilgisi de üst seviyelere çıkınca çok hızlı seviye atlayan bir şey, ozan kabak benim türkiye’de izlediğim en zeki stoperlerden biriydi, almanya’da oyun stilinden dolayı yetti ama ingiltere’de yetersiz kaldı. avrupa maçlarında kıbrıs’ta ve türkiye’de göründüğü kadar iyi görünmüyor zaten.

    bence szalai’ın tavanı ve tabanı gayet belli. kim min-jae’in aksine (seviyeleri yeterince hızlı atlarsa çok başarılı olabilecek bir stoper bence) bence avrupa futboluna uygun bir stoper değil. ingiltere’de hiç tutunamaz mesela. szalai net şekilde italya’ya transfer yapar, oradaki gelişimine göre tutunur ya da tutunmaz ama gelecek on seneyi orada geçirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın