• 319
    futbol dünyası ile alakalı en gerçekçi önermedir. bu önermeyi yapan kişiyi sevmiyor olmanız bu gerçeği ortadan kaldırmaz. arada sürpriz yapan takımlar bu açılan makası elinde tutanlar tarafından parçalanmıştır.

    makası kapatabilmek için önce açılmış olduğunu kabul etmek gerekir. buna göre önlemleri almak, planlamayı yapmak gerekir. öncelikle gelirleri arttırmak gerekmekte. bu ligin şampiyonunun 40-45 milyon euro bandında gelir elde ettiği gerçeği en büyük problemimiz. bu gelirleri elde etmek içinde sportif olarak başarılı bir takıma sahip olmak gerekiyor.

    bir diğer gelir kanalı sponsorlar. burada da karşımıza ülkenin mevcut ekonomik durumu duvar gibi çıkmaktadır. uluslararası arenada da hem ülkemize yönelik bakış açısı hem yurt dışındaki marka değerimiz dışarıdan bir sponsor bulmamızı zorlaştırıyor.

    oyuncu satışı ise önemli bir gelir kaynağı. burada da dikkat edilmesi gereken genç, potansiyelli ve yetenekli oyuncuları kadroya katmak. bunların gelişimini sağlamak. bu gelişim sırasında sportif olarak başarılı olup bu oyuncuların pazarlanmasına yardımcı olmak. son olarak bir plan dahilinde bu oyuncuları elden çıkartıp yerlerine yenilerini monte etmek. bu şekilde gelir elde etmiş olmakla birlikte son durak transferlerin bütçe üzerinde oluşturdukları büyük açığı engellemiş oluruz.

    bu sirkülasyon sağlandığı gelirlerde yaşanan artış yapılan yatırımların bir üst seviyeye çıkmasına imkan sağlar.

    bu sebeple başta da söylediğim gibi makasın açıldığını kabul etmek gerekir.

    düzeltme:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın