• 114
    https://www.youtube.com/...astal%C4%B1kBuFutbol söz konusu videoda muhtemelen istatistikleri yanlış olan yorumcu. video'yu tam olarak bitirmedim ve verdiği istatistikleri kontrol etmedim fakat, verdiği top kayıpları istatistiklerinde bir gariplik var.

    mesela 2020-2021 sezonunda maç başına 25.5 top kaybı yapmışız ve ligde bu konuda en kötü 4 takımdan biriymişiz? bir maçta kanat ya da 2 tane hücum oyuncularının bu sayıdan fazla top kaybı düşünürsek bence bu sayı çok çok iyi. ama işte bu muhteşeme veriye göre bile ligde en kötü takımlardan biriymişiz. ligin geri kalan 15 takımı man. city olabilir tabi. bu veride kesinlikle hatalar var.

    ayrıca 2020-2021 sezonunda topla en fazla oynayan takım şampiyon oldu. bizi söylerken kaçıncı olduğumuzu söylemiyor fakat ilk 3'te dediğine göre net 3. sıradayız. :) e abi bu da çok normal. galatasaray takımı topla oynamayacak da kim oynayacak. oranda 55%. :) yani 70% falan olsa ortalama ve her sene 45% oynayan takım şampiyon olsa bu istatistiğin de bir anlamı olur fakat, 10. en fazla topla oynayan takım arasında en fazla 3%lük fark, fark bile değildir. en azından belirleyici fark değildir.

    galatasaray futbol takımı 2020-2021 sezonunda ligin en fazla pozisyona giren, en fazla şut çeken ve gol atan takımlarından biriydi. çok güzel oynadığı maçlar olduğu gibi, çok kötü oynadığı maçlar da oldu fakat şu bir gerçek, eğer o sezon birazcık adil yönetilseydi, ya da her zaman ki kadar adil yönetilseydi, ki her zaman dediğimizde de tff başkanı yıldırım demirören'di, ligin bitmesine en az 4 hafta kala tur atar, buralarda da dream team diye bahsederdik.

    bence kaçırdığı en büyük noktalardan biri de şu. galatasaray son 3 yıldır aynı oyunu oynamaya çalışmıyor. 2020-2021 sezonunun başıyla devre arasından sonraki takım bile aynı oyunu oynamıyordu. 2019-2020 sezonunda luyindama sakatlanmasa zaten 3'lüye döndüydük ve bence çoğu maçı öyle oynayacaktık. aynı sezonun 2. yarısıyla ilk yarısı arasında da çok büyük farklar var.

    ayrıca bu 3 sezondaki oyuncular aynı değil. burada tabii teknik heyetin, yönetimin, scout ekibinin hatası olduğu söylenebilir fakat bu hatalar da gerçeği değiştirmez. gerçek şu ki, galatasaray futbol takımı son 3 sezonda da her sene yeni bir takımla sezona başladı. ayrıca bu 3 sezonun 1'inde de şampiyon oldu.

    genel olarak popülizm içerikleri üreten, istatistik bilimine de çok fazla hakim olmadığını düşündüğüm futbol kanalı.

    edit: sağolsun kaideyi taciz eden istisna uyardı. kendisiyle twitter'dan mesajlaşmış ve top kayıplarını sadece tackle'ları aldığını söylemiş. paslar onun için bilerek yanlış atılmadığı için top kaybından sayılmıyormuş. yani ben hata yaptığını düşünüyordum fakat durum daha da vahimmiş. istatistikleri kafasına göre eğip büküyormuş. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın