resim
Salih Uçan
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 1112
    rotasyonda başarılı olamayacak oyuncu.

    kendisi ile ilgili tahminimi paylaşmak istiyorum.

    malum çağdaş atan ile sergen yalçın'ın yakınlığı var, salih de o dönem esasında bizle görüşüyordu, muhtemeldirki kendisine beşiktaş'ta ilk 11 olabileceği söylendi zira atiba josef hattı yaşlı, oğuzhan yetersiz, mensah gidiciydi. atiba'nın da artık ilk 11 oynamayacağını düşünen salih, yabancı sınırlamasının da etkisiyle beşiktaş'ta ilk 11 oynamaya garanti gözüyle bakıyordu çünkü kaleci dışında bir bölgeye koyulacak her yerli oyuncu tartışılacaktı.

    peki devamında ne oldu? salihle şampiyonlar ligi'nde gidemeyeceğini gören sergen yalçın, yerine önce gedson'u o olmayınca da pjanic'i istedi, salih bu şekilde taca çıktı. salih zaten mental sorunları olan bir oyuncu, dolayısıyla bu tarz transferler, oynamayı bekleyen oyuncuları ciddi demoralize eder, salih gibi oyuncular da ancak oynayarak form tutarlar.

    tabii ki hiç bir büyük takımda ilk 11 garantisi bulamazdı ancak salih'in yapacakları belli, tempo ve dinamizm katamaz, toplu oyunda iyidir, iyi pas atar, duran top atar. dolayısıyla alacak takımın da salih'in de bunu dikkate alarak transfer yapması gerekiyordu ki bence en başta alex teixera hamlesi bile onu taca çıkarmıştı çünkü o da topsuz değil topla oyunu iyi olan bir adam hatta pjanic ve alex'in, ghezzal eklemesiyle beraber oynaması bile bana mantıklı gelmemişti.

    koşan ve dinamizm katan oyuncuyla duran ve akıl katan oyuncu dengesini iyi ayarlamak lazım, 2019/2020 sezonunda galatasaray'ın en büyük hatası da buydu, koşan kimse olmayınca orta sahada ömer bayram çölde açan vaha gibi gelmişti, onyekuru ve sarachi eklemesiyle top oynamaya başlamıştık devamında.

    sonuç olarak salih'in yapabilecekleri bellidir, o işleri de yapar ama her maç 10-20 dk girerek yapmaz, bir maç ilk 11 oynayarak da form tutamaz. özellikle büyük takımda yedek olmak yerli oyuncuları günden güne geriye götürür, bu gerçeği göz ardı ederlerse salih'e daha çok laf ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın