• 8148
    bilet parası ödeyerek 50 bine yakın kişi gelip antrenman izleyecek seviyelerden, yönetimin stat boş kalmasın diye neredeyse yüzde 50 indirim yaptığı bir maçta 26 bin kişilik kapasitenin 12 binini doldurabilecek seviyelere gelmiş taraftar grubudur. hiç öyle covid'i falan bahane etmeye gerek yok. rakiplerine de covid var ama izin verilen kapasitenin %90'nını dolduruyorlar.

    yani stada giden yuhalıyor ama artık taraftarın çok büyük bir kısmı stada dahi gitmeye yeltenmiyor. o kadar bezmiş, o kadar bıkmış durumda.

    futbolcu yuhalamak bence de çok yanlış, beyhude bir eylem ama taraftar neden bu kadar fevri ve hassas bir hal aldı, neden reaksiyonları bu kadar sabırsızca ve sert veriyor diye de oturup bir düşünmek lazım. fatih hoca ben galatasaray taraftarını bilirim bunun altında başka bir şey var gibi konuşuyor ama benim bir taraftar olarak gözlemim tepki ve bıkkınlık göründüğünde de fazla. fatih terim galatasaray taraftarını biliyorsa 26 bin kapasitenin 12 binini doldurmasının da bir sebebi olduğunu bilmesi lazım.

    sene başından beri 12 resmi maçta 18 gol yemişiz. futbolcuların tamamı da fatih terim döneminde takıma katılan futbolcular. mesele gol yemek de değil, forma adaleti, sahadaki oyun bunlar taraftarın içine siniyor mu oturup bir düşünmek lazım. ben istediğimi keserim, istediğimi oynatırım, çok isteneni oynatmam, tepki göreni çıkarmam diye agresif çıkışlar yapmaktansa oturup bunları bir düşünmek lazım.

    bülent korkmaz 4 senedir alanya'nın başında değil, sezon başı kampı görmemiş, mevcut başında olduğu takımın kurulmasında en ufak dahli yok. ben kendi sahamda oynadığım bir maçta, bu kadar geniş kadroyla nasıl oyun olarak eziliyorum, hiçbir hücum planım çalışmadan nasıl alanyaspor defansına karşı çaresiz kalıp üstüne kalemde o pozisyonları veriyorum diye düşünmek lazım.

    yenersin yenilirsin futbolda hepsi var ama taraftar artık oynanan kısır futboldan, bir maç iyi oynasak 5 maç vasat oynama döngüsünden, anlamsız oyuncu değişikliklerinden, her maç pozisyon vermeden gol yedik zırvalarından bıktığı için ilgisini kaybetti. ya maça gitmiyor gitse 10. dakikada bir pas hatasında homurdanmaya başlıyor.

    ömer bayram sana ne vaat etti de yapamadı, kimsenin ondan beklemeyeceği halde asist kralı oldu takımda. neden ömer bayramı yuhalıyorsun ? ne kadar anlamsız değil mi ? ama orada yuhalanan ömer bayram değil. bu birikmiş öfkenin boşaltılması için seçilen adam ömer bayram. bu böyle gittiği sürece bugün ömer bayram olur yarın kerem olur, sonra taylan olur.

    futbol gönül işi olduğu kadar da şov içi. taraftar seni maddi olarak ayakta tutan, sürekli seni pohpohlaması gereken, her saçma tercihe, istikrarlı kötü oyuna eyvallah demesi gereken yığınlar topluluğu değil. futbolcu yuhalamak, sosyal medya taraftarlığı evet bence de kötü. ama her şeye kulak tıkayıp, aynı hataları ısrarla yapıp sonra taraftar ne hakla tepki gösteriyor gibi bir çıkmazın içine girmek daha kötü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın