• 388
    yanlış bir harekette bulunan taraftardır, meğerki ıslıklanan kişi futbolcu rolü yapan işine ve taraftara saygısız biri olsun.

    2018 yılında taraftara trabzon havaalanında söveni için (bkz: younes belhanda). bu şahsın devamında ortaya koyduğu hareketler de herkesin malumu.

    2020 ve 2021 yıllarında ise işine saygısı olmayan, taraftarla dalga geçen, futbolcu taklidi yapan youtuber için (bkz: ryan babel)

    örneklerdeki gibi ekstrem şahıslar olmadığı sürece taraftarın kendi futbolcusunu ıslıklaması takımı maç özelinde baya kötü etkiler. ömer bayram, deandre yedlin, aytaç kara gibi adamları ıslıklamak safi zarardır kanımca. bu adamlar elinden geleni yapan ama elinden pek bir şey gelmeyen adamlar. fakat yukarıdaki örneklerde verilen kişilere tepki gösterilmesi uzun vadede yarar sağlayabilir. "varsın babel gitsin de bir maç daha berabere kalalım" gibi bir düşüncede kısa vadede kaybedilen 2 puan olurken uzun vadede protestodan çekinilmesi nedeniyle şahsın oyuna alınmamasını, ilerleyen sezonlarda kontrat yenileme gibi fikirlerin ortadan kalkmasını sağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın