resim
Mbaye Diagne
Takım:NEOM SC
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.91
Uyruk:Senegal
  • 6650
    diagne deli-dolu ve disiplinsiz bir oyuncu. tıpkı sergen yalçın gibi. hatta sergen yalçın diagne’ye göre beş kat daha disiplinsizdi. öyle ki kondisyon antremanların yapılacağı gün antremana bile gelmezdi. açın lıcescu’nun hatıralarını okuyun. sergen ile diagne’yi kıyaslamıyorum ama sergen’in beş misli daha diaiplinsiz olduğunu söylüyorum.

    peki lucescu ve beşiktaş, sergen’i disiplinsizliği nedeniyle kaç maç kadro dışı bıraktı. cevap vereyim bir ya da iki maç. 15 yıllık futbol hayatında bir ya da iki maç. peki neden? sonucu değiştiriyordu da ondan. çilingir futbolcuydu da ondan. takımına güven rakibe korku salıyordu da ondan. peki diagne ne yapmış? sabah gazetesinde mehmet özcan’ın haberine göre, takım otobüsüne yetişememiş havalimanına özel arabasıyla gelmiş. bunun için kadro dışı mı bırakılmalı. bırakılmalı dersen sana üç puana mal olur bu.

    peki bu disiplinsizliği cezasız mı kalmalı? tabii ki hayır. suç ve cezada orantılılık ilkesi gereği verirsin on bin euro para cezası bakalım bir daha geç kalıyor mu? kalırsa da kalsın. on bin euro cezayı alır alt yapının ihtiyaçlarına harcarsın. diğer futbolculara da ibret okur. yanlış yapan beş bin euro’dan on bin euro’ya kadar para cezasını öder. hatta daha ağırını yapan marcao gibi 150 bin euroyu öder.

    19 eylül 2021 alanya maçındaki kayıp tamamen diagne’nin yokluğundan bence. diagne olsaydı rakip takımın defansını hallaç pamuğu gibi atardı. kazanacağımız üç puan da avrupa zaferi sonrası takıma level atlatırdı.

    tamam disiplinsiz, tamam sözleşme yenilemeyelim ama gerektiği gibi de yararlanalım.

    taşıma suyla değirmen dönmez. akıl koymadan da zafer gelmez. allah’a emanetiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın