• 43702
    "bugün türk futbolu için yeni bir döneme başlıyoruz. a milli takımımızın yeni teknik direktörü sayın stefan kuntz ile imza törenimizi birazdan gerçekleştireceğiz.

    öncelikle, şenol güneş hocamıza bugüne kadar olan katkıları için teşekkür etmek istiyorum. sayın şenol güneş, çok değerli, dünya tecrübesinde bir isim ve a milli takımımıza unutamayacağımız hizmetlerde bulundu. kendisine bir kez daha, bundan sonraki yaşamında, sağlık ve başarı diliyorum.

    bildiğiniz gibi, kan değişiklikleri, futbolun doğal akışında her zaman var. son dönemde yaşanan süreç üzerine şenol güneş hocamızla görüşmeler yaptık ve karşılıklı mutabık kalarak, yollarımızı ayırdık. ardından da, yönetim kurulumuzda değerlendirmeler yaparak, stefan kuntz isminde karar kıldık. sayın kuntz, futbol anlayışı, kariyeri ve disiplininin yanı sıra, son 5 yılda 3 kez avrupa şampiyonası finali oynatıp 2 şampiyonluk kazandığı almanya u21 takımının tarihindeki en başarılı teknik direktörü olarak ülkemize geldi. inşallah, kendisi kazanacağı başarılarla almanya için bir kayıp, türkiye için ise kazanç olacaktır.

    yeni hocamızla, ilk sınavı, ekim ayındaki maçlarımızda vereceğiz. öncelikle, kalan 4 maçta, özellikle norveç maçında, tüm ülkemizi, milli takım etrafında birleşmeye davet ediyorum. başaracaksak hep birlikte başaracağız. a milli takımımız, her şeyin üstünde ve hepimizin vazgeçilmez tutkusudur. başka milli takımımız da yok. 20 yıl sonra dünya kupasına katılmayı istiyoruz ve inşallah da bunu başaracağız. hiç arzu etmiyoruz ama eğer ki başaramazsak, gerekli dersleri çıkaracağız ve yeniden ayağa kalkıp, yolumuza devam edeceğiz. hemen önümüzdeki turnuvaya, yani almanya’da düzenlenecek 2024 avrupa futbol şampiyonası finallerine hazırlanacağız.

    buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. her ne skorlar alırsak alalım, çocuklarımızı, hocamızı tartışma konusu yapmayalım. lütfen; stefan kuntz’u yerli-yabancı meselesinin içine çekerek kendisini yıpratmayalım. sayın kuntz, a milli takımın tarihteki ilk yabancı hocası değil. neticede bu bir bayrak yarışıdır. bayrak, bir değerli hocadan diğer değerli bir hocaya geçmiştir. biz kendisine inanıyoruz, güveniyoruz. uzun yıllar da birlikte beraber çalışmak istiyoruz.

    yeni görevinde sayın kuntz’un en büyük yardımcısı sayın hamit altıntop olacaktır. yeni süreçle birlikte hamit altıntop kardeşimiz, milli takımlardan sorumlu olacak ve tüm tecrübesini, enerjisini, gücünü ortaya koyacaktır. hem almanya hem türkiye’yi en iyi şekilde bilen birisi olarak bizler ile hocamız arasında köprü görevini üstlenecektir.

    bu projeyi hayata geçirmemizde bize destek olan, stefan kuntz ile görüşme yapmamıza izin veren, her türlü kolaylığı sağlayan almanya futbol federasyonuna, başkanlık görevini birlikte yürüten sayın peter peters ve sayın dr. rainer koch ile yönetim kurulu’na da teşekkür etmeyi borç biliyorum. türkiye ve almanya federasyonları arasındaki dostluğun simgesi olacak bir harekete imza attılar, sıcak iş birliği ve anlayış gösterdiler.

    ilk günden itibaren, almanya futbol federasyonu ve stefan kuntz ile yapılan görüşmeleri yürüten, altını çizerek söylüyorum değerli başkan vekilim sayın erhan kamışlı ile hamit altıntop kardeşimize teşekkür ediyorum. yaptıkları çalışmalarla, bu anlaşmanın mimarı oldular. yeri gelmişken, sayın selim soydan abimize de teşekkür ediyorum. tecrübesiyle 2.5 yılda milli takımımıza değerli katkıları oldu, hak etmediği eleştiriler de aldı. kendisi, yönetim kurulu üyemiz olarak, futbola katkı vermeye devam edecektir.

    son olarak, dün polonya’da avrupa şampiyonu olan ampute futbol milli takımımızı tebrik etmek istiyorum. inançları, hırsları ve yürekleriyle bir kez daha tarih yazdılar, dünyaya, tüm sporculara örnek olacak bir başarı gösterip, ülkemizin gururu oldular. tüm takımı, başarıda emeği olan herkesi kutluyorum. federasyon olarak kendilerini desteklemekten büyük onur duyuyoruz.

    sözlerime son verirken, yeni dönemin a milli takımımız ve türk futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. yeni çıktığımız yolda, sayın kuntz’a ve tüm ekibe başarılar diliyorum. katılımınız için teşekkür ediyor, sizlere saygılar sunuyorum."

    kuntz ile sözleşmemiz 3 yıl. tazminat maddesi söz konusu. stefan kuntz, sağ olsun tazminat maddesi konuşurken bize teveccühde bulundu. imzaladığımız tazminat maddesinden memnunuz. şenol hocayla ise anlaşarak vedalaştık. sözleşmede şenol güneş ile hak ettiği tazminatın yarısından aşağı bir rakama anlaşmamızı tamamladık. karşılıklı sözleşmemizi sonlandırdık."

    nihat özdemir
App Store'dan indirin Google Play'den alın