• 8142
    takımdan ümitliyim. bizim ve fenerbahce' nin bu sene ligde iyi işler yapacağına inanıyorum. lakin takımı eleştirmekten de geri kalmıyorum. bunu yaparken de tek bir maça (bkz: 18 eylül 2021 galatasaray alanyaspor maçı) bakarak yapmıyorum. 4 yıldır oynananamayan oyuna bakarak yapıyorum. millet sanıyorki bir maç üzerinden eleştiriyoruz. artık iş taraftara bahane bulmaya gelmiş. hani bir sokak röportajından kesit vardı: "toplanak allah diyek." şeklinde. (bkz: https://www.google.com/...d:iVEIchfhNFc,st:0). toplanıp bizde allah diyek bari. eleştirilemez, bir şey söylenemez, kabahat aranamaz, oyuncusunu ısrarla yanlis zamanda yanlis mevkide oynatarak taraftarin önüne atar (bkz: ömer bayram, ryan babel, deandre yedlin), forma adaletini mumla aratır (bkz: emre kılınç, emre akbaba) ama bir şey denemez.

    taraftar yererde overde. bu insanlar dişinden tirnagindan arttirir maça gider, ürün alır. her turlu desteği sağlar. stres atmak için maça gelir. sen bunları yapıyorsan da hoş vakit geçirmek istersin, bir karşılık beklersin. sonuçta futbol dediğimiz olay futbolcular için, yoneticer için, bahis şirketleri için bir gelir kaynağı ise, taraftar içinde bir eğlence kaynağıdır. bir kaç maç üzerinden oyuncu ıslıklanması bana da yanlış geliyor. ama o oyuncu umursamaz tavırlar sergileyip, canim isterse oynarım tavırlarında takiliyorsa, buna tahammülüm yoktur işte. (bkz: sofiane feghouli)

    beni takımıma bayan en önemli etken skor tabelası değil sahadaki oyunudur, hedefleridir, hedefleri için gösterdiği mücadeledir. şurada 17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçından kacimizin yüzü asık ayrıldık diye sorsak, evet diyenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. 1-6 kaybetmemize rağmen taş gibi ilk yarı oynamistik. hatta farkla kapatacak bir ilk yarı oynadık. o gün o maçtan sonra yüzüm gülerek terketmistim salonu. çünkü takımın mücadelesini, hirsini görmüş, yaşamıştım.

    sadece mağlubiyet anında da eleştirmek yanlış. hep avrupa futboluna imreniyor, makas muhabbeti yapıyoruz ya. bakın b. munih' e, ajax' a, m,. city' e vs. adamlar 4 attık 5 attık deyip çekiliyor mu? ya ayıp olur, rakibin gururu incinir diyor mu? ne için para alıyorlarsa, ne için sahaya çıkıyorlarsa o işi yapıyorlar. buldular mı 10,12,13 atıyorlar. taraftar takıma destek olmanın yanında iyi oyun ve gerçekleşirse bol skor ile mest olmaya geliyor o tribüne. benim takimimda böyle olsa, benim takimimda hazırlık maçlarında veya açılış maclarinda lige hiç ara vermemiscesine istekli, arzululu, tempolu oynasa bende elestirmem. gıkım çıkmaz, oturur maçımı izlerim. yılardır saçma sapan hesaplar yapiyoruz: takım önümüzdeki hafta oynanacak derbi için maçı rolantiye aldı." vs. niye alıyor abicim, niye! o da puan maçı, bu da puan maçı.

    taraftardan, kosulsuz, hep destek tam destek isteyenler de, stada geleninde, tv başında izleyeninde hakkını verecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın