resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 4259
    ben de kendisinin eksikliğini zaman zaman hissettiğimizi düşünüyorum ama kasımpaşa* ve trabzonspor* maçlarında ihtiyacımız olan kendisi gibi bir futbolcu muydu emin değilim.

    iki maçta da baskı karşısında geriden oyun kurma ve ileride top tutma konularında sorun yaşadık. yani, onyekuru da olsaydı onu topla buluşturamadıktan sonra verim alamazdık diye düşünüyorum. çünkü, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında onyekuru varken de benzer sorunları yaşıyorduk.

    fatih hocanın kasımpaşa ve trabzonspor maçlarında babel'i asıl tercih etme sebebi, rakip beke karşı sağladığı fizik üstünlüğüyle, baskı karşısında sıkıntı yaşarken atılan uzun topları indirmesi ve tutarak takımı rahatlatması şekliydeydi. teoride çok mantıksız da görünmüyor ama pratikte babel bekleneni yapamıyor, sıkıntı orada. 2019-2020 sezonunda da babel'i bu şekilde kullanmayı çalışıyor ama fayda alamıyordu, hatta babel'den daha kısa olmasına rağmen adem büyük, daha fazla top indiriyor, tutuyor ve takımı oynatıyordu.

    benim fatih hocayı eleştirdiğim nokta, madem geriden oyun kurarken sıkıntı yaşadığımızda, b planı olarak uzun toplarla rakip beke üstünlük sağlamayı çalışacağız, o zaman babel yerine bu görevi gerçekten yerine getirebilecek bir oyuncu transfer etseydik. çünkü, bu durumdan hem bekleneni yerine getiremediği için babel, hem de onun kaybettiği toplar sonrası takım zararlı çıkıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın