• 294
    bu realiteyi yok sayarak alakali alakasiz baslikta cumleyi hortalatanlar eger bu ulkede tuik verilerindeki aclik sinirinda gelirle yasiyorlarsa cok buyuk ihtimalle 2000-2500 euro bandinda ortalama bir is bulsalar avrupa’ya kapagi atacaklar fakat hemen baska bir fatih terim basliginda ya da benzer tartismada biat, biatcilik edebiyati kasacaklar. konu bu kez reel hayata dondugunde de mesela yapmak istedikleri bir ise burokratik engel cikarildigindan, yenilikci bir fikirle girdikleri girisimcilik yolunda destek bulamadiklarindan, adam kayirmalardan filan bahsedecekler. ulke ekonomisinde, insan haklarinda ne kadar geri oldugumuzu savunurken 7/24 makas acikligindan bahsedilecek ama konu fatih terim’in ettigi bir soz olunca bir anda sahip oldugumuz imkanlarda dunyayla esitlenmis olacagiz.

    cok guzel sekilde vurucu orneklerle aciklanmis. top class takimlari geciyoruz zaten bu tartismada. “bu takim buyukleri yeniyor iste hani makas?” orneginde yer alan, elitlerin 2-3 gomlek altindaki ‘bu takim’lar bile yillik 40-50 milyon euro para harcayabiliyorlar. biz yilligi ortalama 5 milyon euroya gelen 5 yila bolunmus 25 milyonu harcayinca “cok para harcadin hocam, bu takim senin eserin, mutlaka sunu sunu kazanman lazim” diye akillarinca siparis geciliyor. ayrica tek galibiyetle niye ornek veriliyor ki. biz hakli olarak hedefi en yukariya koyan takim degil miyiz? kucuk takimlarin galibiyetlerinin, buyuk takimlarinsa kupalarinin konusuldugu hakli tezi savunmuyor muyuz? makas acikligina antitez ortaya konacaksa, kupa alinmasini da gectim; futbolun iyice endustrilestigi son yillardi ucl’de son 4 hatta son 8’e kalan takimlarinin listelerini bir yapalim. bakalim laf sokmak amacli karsimiza cikarilan takim orneklerinden kaci kendine yer bulmus oralarda. yok oyle bir mac uzerinden yalan yanlis ornekler vermek.

    neyse iste sozun ozu tutarsizlik zor be yeeeenim cikar su cebindeki son model sag beki goster bakayim hanimis makasin acikligi? cennet bu takim cennet. peki avrupa’da yasam? kim ister ki onu ya. degil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın