• 49
    desteklemek değil de maçların sonucu beni fazla ilgilendirmiyor. ayrıca avrupa'da türk takımlarını desteklemek de ucuz milliyetçilik numarası olarak geliyor.

    rekabet uluslararasıdır. rakibinin avrupa kupalarında başarılı olması demek ciddi bir gelir elde etmesi anlamına geliyor, bu da yerel rekabeti etkiliyor. katılım geliri 15m € cepte, galibiyete 2.8m € veriliyor, beraberlik 930b €. gruptan çıktığın anda kasaya 9.6m € daha giriyor.

    kaba bir hesapla şampiyonlar liginde gruptan çıkan bir takım tahmini olarak 34m € gelir elde ediyor, 3 galibiyet 1 beraberlik 10 puan üzerinden hesapladım.

    bu geliri elde eden bir takım da buna göre transferler yapıyor, bir sonraki sezonda da yerel rekabeti etkiliyor bu olay. limiti senden kat kat fazla oluyor.

    rekabet uluslararasıdır. dünyanın hiç bir yerinde "uluslararası turnuvalarda rakibini desteklemek" bir şey olduğunu duymadım. ülke puanı mevzusu da fazla umurumda değil açıkçası.

    kısaca desteklemiyorum. en tilt eden kalıp da bu günlerde sosyal medyada sıklıkla gördüğümüz "bir galatasaraylı olarak" kalıbı. bu şekilde başlayan bir cümle gördüğüm anda midem bulanmaya başlıyor.

    kazanırlarsa orası ayrı konu, ülke puanını getirirler, bizim de işimize gelir. ancak kazansınlar temennisinde bulunmam, başarılar dilemem. karşı taraftan da bizim maçlarımızda desteklemelerini beklemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın