resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:32
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 4931
    alanyaspor kariyerinde başarılar dilediğim, bugünkü maçta* bu sezon yeni takımıyla ilk asistini yapmış oyuncu.

    bizde neden olmuyor sorusunun cevapları:
    1. biz tutarlı bir performans bekliyoruz. maç içinde sürekli isteyen, basan, koşan bir ortasaha istiyoruz. kötü giden futbolunu bir şutla gole çevirdiği çok maç oldu bizde. ancak bu ekstralar emre'nin tutarsız ve yetersiz performansını maskeledi. ekstra dediğimiz şey belli bir standartın üstündeyseniz anlamlıdır, emre o standartı yakalayamadı.
    2. rakiplerimiz bize karşı daha dikkatli ve konsantre oynuyor.
    3. duran toptan asist için pek çok etkenin olumlu olması gerekli; oyuncu topun başına geçerken topun başına gelen diğer oyuncuların gönül rızasıyla vuruşu o oyuncuya bırakması, kenardan duran top için destek alması, takım ve rakip takımın oyuncularının dizilişi ve aldıkları pozisyonlar, futbolcuların hava topu hakimiyeti, rüzgar ... uzar gider. duran toptan asist yapmak istatistiktir, bireysel ekstralardandır, oyuncunun genel anlamda standartını yansıtmaz.
    4. fizik olarak kendisini güçlendiremeyen oyuncular galatasaray formasını hakkını vererek giyemiyor, illa ki bir yerde patlıyor bu derbi olur, avrupa olur. aynı eleştirilerim kerem için de geçerli bu arada. yıllardır emre'nin yedek bekleyip belhanda'nın oynaması bundandı.
    5. takımda onbire giremeyen oyuncu hırsıyla isyan etmeli, emre isyan etmedi, şanslarını iyi değerlendiremedi.

    dolayısıyla neden sorusuna üstteki cevaplardan dolayı bizde istendiği gibi olmuyor. hepimiz taraftarız, emre'den büyük arma tutkusu olanlarımız vardır. parayı değil tutkusunu seçmesi onun karakterinin iyiliğini gösterir. emre'den karakter olarak beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı efendi insan, ama futbol olarak beklentilerimizi alamadık. çok iyi galatasaraylı ve efendi çocuk diye yeri geldi bakış açımız ve bilinç altımızla da olsa pozitif ayrımcılık yaptık, ama olmadı. olmaması emre'nin bununla yetinip üzerine koyamaması idi.

    geçen seneden beri belirttiğim konu emre galatasaray'ın onbirinde yer bulacak bir gidişatta olmadı. iyi bir 18 oyuncusu olabilirdi ama bu seneki bir kaç maç 18 için de yeterli performans gösteremediğini gördük. en ofsayt entrylerimde olmasından gurur duyduğum, herkesin bir maçta attığı uzak mesafe golü sonrası göklere çıkarırken benim emre bu takımın oyuncusu olamaz dediğim zamanlar haklı olduğumu biliyordum. bugün de aynı fikirlerimi kerem ve zaman zaman taylan için hissediyorum. emre kılınç, halil dervişoğlu bu takımın ait olmak istediği seviyenin oyuncusu mesela. kerem ve taylan ise henüz tam değil, iyi birer rotasyon oyuncusu olabilirler. eksikleri çok. bizim taraftarımıza da en çok burada kantarın topuzunu kaçırmadan olaya bakmak düşüyor. bazı oyuncular transferleri esnasında rakipleri yüksek maaşlarına rağmen reddedip arması için oynamak istiyor, bu çok normal. ama bu durum o oyuncuların defolarını görüp doğruları belirtip onları abartanları dizginlememize engel olmamalı.

    emre de parayı değil armayı seçti ve geldi, profesyonel olarak sevdiği takımda para da kazandı, şanssız sakatlıklar yaşadı ve herkesten destek de aldı. ama beklenen seviyeye yaklaşması bir yana, bizi hep daha büyük hayal kırıklıklarına taşıdı. herkes kendi yolunda ilerlemeli, emre'nin de alanyaspor'da tıpkı geçmiş günlerindeki gibi çok iyi olmasını diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın