• 43606
    “bugün camiamız için çok acı bir gün. çok kıymetli başkanımız, abimiz, hocamız duygun yarsuvat’ı ebediyete uğurladık. kendisine allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. hocamızla birlikte yeni bir takım kurduk. takımımızın yanında olmak için cenazeden çıkıp trabzon’a geldik. takımımıza destek vermek, takımımızla birlikte olmak için geldik.”

    kendisine verilem hak mahrumiyeti cezasına rağmen deplasmanlarda takımın yanında olmayı sürdüreceğini dile getiren başkan burak elmas, “bununla ilgili gerekli yorumları yaptık. artık konu hukuğa yansıdı. gerekli suç duyurularını yaptık. davamızı hukuk yoluyla, hukuğun adaletine güvenerek takip etmeye devam edeceğiz. cezalı olsak da bu bizim takımımızın yanında olmamızı engellemeyecek. cezam süresince takımımızın yanında deplasmanlarda olmaya devam edeceğim. umarım türk futbolu istediğimiz, arzu ettiğimiz, herkese eşit mesafede, adil ve dürüst yönetim şartlarına kısa zamanda kavuşur. galatasaray spor kulübü olarak bunun için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

    trabzonspor - galatasaray maçı hakkında görüşü sorulan başkan, “güzel bir maç olsun. herkes kazanmak ister. bizim kazandığımız bir maç olsun isterim. oyuncularımız çok hızlı bir tempoyla başladı. maalesef türk takımlarının avrupa’da başarısız sonuçlarından dolayı, ikinci olan üç ön eleme oynuyor. seneye şampiyonlar ligi’nde şampiyon olan takım büyük ihtimalle iki ön eleme oynayacak. hızlı bir giriş yaptık. bu sırada transferlerimizi gerçekleştirdik. oyuncularımız bir arada henüz yeteri kadar oynayamadılar ama aldığımız oyuncuların kalitesinden memnunuz. sahada gördüklerimizden de memnunuz. çok ciddi bir çalışmaydı. oyuncularımızın takım olarak beraber hareket edip sahada mücadele etmeleri sonucunda umarım galibiyetle döneriz. bunu hepimiz arzu ediyoruz. trabzon galatasaray’la iyi ilişkileri olan bir şehir ve kulüptür. bunu zaman zaman farklı şekilde bozmaya çalışanlar oldu. ben trabzon’a çok genç yönetici olduğumdan beri deplasmanlara gelirim. trabzon seyircisi ile beraber oturup maç seyretmişliğimiz de var. dolayısıyla bizim dönemimizde aynı dostluğu yakalayarak yürümek istiyoruz. sayın ağaoğlu yönetimiyle de çok yakın ve güzel bir ilişkimiz var. umarım iki takıma yakışan, türk futboluna yakışan bir mücadele olur. bu arada sayın ağaoğlu’nun kızı bir trafik kazası geçirdi. kendisini aradım. ona ve trabzonspor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isterim.”

    teknik direktör fatih terim’e milli takımdan teklif gelmesi durumunda yaklaşımlarının nasıl olacağı sorusuna başkan burak elmas, "bizim düşüncemiz çok net. hocamızla beraber uzun vadeli bir plan yaptık. galatasaray'ın geleceğine etki edecek bir takım kuruyoruz. dolayısıyla böyle bir şeye asla taraf olmayız ve izin vermeyiz. hocamızın da böyle bir teklifi kabul edeceğini zannetmiyorum."

    rakip takımların transfer stratejilerinin sorulması üzerine başkan burak elmas, “her takım güçlenmek için birtakım hamleler yapıyor. bunun sonucunu lig sonunda göreceğiz. bir senelik değil uzun vadeli bir projenin parçası olarak hamleler yapıyoruz. diğer takımlara da saygı duyuyoruz. sonuçta sahada güzel bir mücadele ve rekabetle bu yapılan hamlelerin sonucunu göreceğiz. yaptığımız her yatırımda galatasaray’ın uzun vadede finansal sağlığı ve sürdürülebilirliğini düşünüyoruz. bir hikaye yaratmaya çalışıyoruz. diğer takımların stratejilerine saygı duyuyorum. sonucu sahada göreceğiz.”

    burak elmas

    (bkz: 12 eylül 2021 trabzonspor galatasaray maçı)

    maç öncesi açıklamaları
App Store'dan indirin Google Play'den alın