resim
Aytaç Kara
Takım:Kasımpaşa
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 516
    galatasaray futbol takımının 2021-2022 futbol sezonunun başında kadrosuna katmış olduğu yerli oyuncu. bu başlıkta gözükmüyor fakat kendisini maç başlığında çokça eleştirdim. öncelikle oyuncunun künyesinde bile önlibero yazması çok yanlış. bu adam bildiğimiz ofansif 8 numara. defans anlamında ise sertliğiyle öne çıkıyor ve başka bir göze çarpan özelliği yok. aytaç çok kötü bir oyuncu değil ama kötü bir oyuncu. en azından süper ligde forma giyebilecek kapasitede (üç büyüklerde değil tabii ki).

    aytaç'ın bugün 12 eylül 2021 trabzonspor galatasaray maçında yedeklerde taylan antalyalı gibi 6 numara oynamayı az-çok öğrenmiş bir oyuncu varken oyuna girmesi zannımca çok yanlış. üstelik 6 numara olarak oyuna girmesi skandal!

    aytaç maç boyu hatırladığım kadarıyla hiçbir defansif aksiyon içerisinde yar almadı. lakin işin komik yanı solda babel veya van aanolth'a attığı pas dışında hiçbir ofansif aksiyonda da yer almadı.

    en gıcık olduğum şey ise aytaç kara ki yineliyorum kendisi 6 numara olarak oynuyor. kaybettiği toplardan sonra geriye yürüyerek geldi. koşmadı bile!

    bir 6 numaranın defans yapmaktan hatta en basit al-ver hareketlerinden bile kaçması skandaldır!

    aytaç kara alındığına göre burada suç almaktadır demeyeceğim. alındı artık fakat bunun üzerine aytaç gibi bir adamı 6 numarada oynatmaktan bana göre hatadır. bu hata kesin bir şekilde fatih terim'e yazar. inatla söylemeye devam edeceğim üzere aytaç kara 6 numara değildir. aytaç kara ofansif özellikleri, defansif özelliklerine göre daha gelişmiş olan, fakat galatasaray için yeterli olmayan, bir 8 numaradır.

    kendisinin bugün oyuna alınması çok büyük bir taktik hatasıdır.

    tüm bunların yanında aytaç bu heyecanını ve korkaklığını atamadığı sürece böyle önemli maçlarda oyuna girmemelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın