• 441
    babel değişikliğinin kağıt üzerinde doğru olduğu karşılaşma. ilk yarının ilerleyen dakikalarında gördük ki ileride kerem'den ziyade topa basıp oyunu sete döndürecek adam gerekiyordu. ayrıca set oyununda baskı yiyeceğimiz için topu şişirebileceğimiz hava topu iyi oyuncu lazımdı. bu şekilde düşünüldüğünde babel değişikliği doğruydu. hatta hava topu üstünlüğü sebebiyle aytaç'ın oyuna girişini de plan dahilinde ele alabiliriz. fakat bence çıkması gereken kişi kerem'di.
    yine de kağıt üzerinde plan mantıklı ve denenebilir gözüküyordu. fakat babel normal formundan da kötü oynadı, kerem de sağ kanatta hiçbir varlık gösteremeyince aytaç - berkan - ciculdau orta sahasının tüm yaratıcı yükü ciculdau'ya kaldı. aytaç kanatlara yardım etmeye çalıştığında da fiziki dezavantajı ortaya çıktı. aslında set oyununda gereken pasları yapabileceğini birkaç pozisyonda gösterse de oyunun akışı yavaşlamadı ve planın dezavantajlı yanları yüzünden takım bolca pozisyon verdi ve golü de yedi.
    yine de maçı çevirecek pozisyonlar bulsak da, trabzonspor da öne geçecek fırsatları yarattı. ilerideki tek efektif adam olan halil'in de yorulup oyundan düşmesiyle zaten maçın dönmeyeceği anlaşıldı. ben mustafa yerine diagne hamlesi bekliyordum çünkü bu tarz oyunda mustafa'nın etkisiz olduğunu geçen hafta görmüştük. diagne örneğin halil'in bitiremediği pozisyonlarda daha etkili olabilirdi ya da geri çekilip orta sahaya yardım edebilirdi.
    bu 2-0'dan çok kolay rakibi döndürmelerin sebebi aslında iki haftadır aynı, ya çok geri çekiliyoruz ya da eksik yakalanıyoruz ve kanattan hızlı atak yiyoruz. kanattan içeri çevrilen toplarda da etkisiz kalıyoruz. burada bence sorunun en büyüğü kanatlarımızın çok tecrübesiz ya da yaşlı olması. yaşlı olan babel feghouli gibi oyuncular defansa yeterince yardım edemezken kerem gibi tecrübesiz kanatlarımız da alanını kapatamıyor ve bekine gerektiği verimde yardımcı olamıyor. bu duruma çözümü fatih terim'in ileride bulacağını düşünsem de korkum çözümü daha statik bi kadro ve oyunda bulması.
    her şeye rağmen seyir zevki iki yarıda da yüksek ve yenişememenin bence adaletli olduğu bir oyun oldu. iyi yaptığımız şeyleri daha güçlü bir rakipte test edip başardığımızı gördük, kötü olduğumuz konularda da hala çözüm bulamadığımızı fark ettik. fakat bu noktada fatih terim ve oyuncu değişiklikleri üzerinden eleştirilerin altını doldurmak gerekir. kimse dünkü çocuk değil ve ezbere iş yapmıyor. fakat iki haftadır fatih terim'in kurduğu planların tutmadığı da gerçek. bu noktada konu istifaya davet bile olsa saha üzerinden neden sonuç ilişkileriyle söylemlerin altını doldurmak önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın