resim
Gustavo Enrique Giordano Amaro Assunção da Silva
Takım:Famalicão
Mevki:Önlibero
Yaş:24
Boy:1.78
Uyruk:Brezilya
  • 135
    hala geldiğine inanamadığım wonderkid. hem de satın alma opsiyonlu. transferinden bir kaç gün önce fm'de bulup youtube'da videolarını izlemiştim. daha sonra bir kaç maçına göz attım. tabi birlikte oynadığı diğer isimler büyük transferler yaptı. açıkçası ilk izlenimim bu oyuncuyu bize yedirmezler olmuştu*. 3-4 gün sonra iş yerinde çay molası sırasında twittera baktığımda isminin bizimle anıldığını görünce de bir gülme tutmuştu beni. üstüne gerçekçi olmayan bir opsiyondan da söz edilmiyor. aynı nelsson gibi değerinin altında aldığımıza inanıyorum. burak elmas yönetimi bir kaç terslik* hariç rüya gibi bir transfer dönemi izletti bize. kendilerine teşekkür etmek istiyorum. genç oyuncu her halükarda kazandırır. bazen hoca'ya rağmen* bu genç isimleri aldıklarına da eminim.

    eski takımı famaliçao jorge mendes'in takımı. mendes'e ait değil ama ayrıcalıklı bir ilişkileri var. ali koç rogon menajerlik şirketi ilişkisi gibi. jorge mendes'in temsil ettiği oyuncuların türkiye hakları ahmet bulut'ta. galatasaray, famaliçao'daki oyuncuların bir çoğunu temsil eden ve kulüple ayrıcalıklı ilişkilere sahip bu menajerlik şirketi ile görüşmek zorunda zaten. buradan karalama kampanyası yapılması saçma. hatta türkiye'deki bazı yöneticiler gibi sırf bir menajerlik şirketi ile görüşmemek için bir aracı tutup bir de ona para yedirip üstüne transferi uçuruma sürmemeleri de burak elmas yönetimine artı yazar.

    oyuncu pasör bir 6 numara. bizim zaten 6 numarada bir kazmaya değil bir maestro'ya ihtiyacımız vardı. assunçao sahada nerede durduğunu iyi bilen bir isim. bu yönü ile ben yine nelsson'a benzettim. bir başka konu ise bu oyuncu gelir gelmez boey gibi nelsson gibi pva gibi övgü alacak bir oyuncu değil. takıma alıştıkça vitesi arttıracak bir oyuncu. bu kısımdan cicaldau'ya benziyor.

    bir başka konu da taylan ile rekabeti. ben assunçao'nun ayağının tozu ile taylan'ı kesebileceğine inanmıyorum. özellikle marcao ve ya donk gibi topu ekstra 15 metre ileri taşıyacak bir oyuncu yokken. ancak gelecek senelerden itibaren takımın as oyuncusu olacaktır assunçao. ben oyun planının merkezinde taylan'ın olduğunu defalarca yazıp durdum, hala da öyle düşünüyorum. assunçao özellik olarak taylan'a benzeye bir oyuncu. bazı şok pres ve geçişte top kazanma gibi meziyetlerini geliştirdikçe assunçao, taylan'ın bölgesine cuk oturacak hatta bir kaç gömlek de üste taşıyabilecek bir oyuncu. taylan'ın euro 2020'de oynamak için ameliyatını ertelemesinin bunun sonucunda da hazırlık kampını kaçırmasının kariyerinde verdiği en kötü kararlardan biri olduğunu düşünüyorum. taylan hazır duruma geldikçe ligin en iyi 6 numarası apoletini geri alacaktır. hem taylan'ı hem assunçao'yu bulunduran ön libero mevkiimiz avrupa çapında oldu bence. darısı diğer***** bölgelere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın