resim
Hamdi Serpil Tüzün
Görev:Danışman
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:84
Uyruk:Türkiye
  • 2
    rıza çalımbay, feyyaz uçar, ali gültiken, adnan esen, sergen yalçın ismi en bilinen futbolcuları türk futboluna kazandırmış hocadır. bu isimler dışında unuttuğum ünlü başka oyuncular da vardır mutlaka sıfırdan alıp yetiştirdiği. metin tekin, gökhan keskin gibi transferle genç takıma gelen oyunculara da büyük katkısı olmutur.
    asıl önemlisi beşiktaş ve milli takımlarda birlikte çalıştığı futbolcuların çok büyük çoğunluğu profesyonel futbolcu olmuş, hayatlarını futbol oynayarak kazanmışlardır. yetiştirdiği ün yapmış futbolcu sayısından daha önemlidir bu. bir çok gence iş sağlamış bir adamdır diye görmek gerekir, büyük hocadır.
    yukarıda adı geçen adnan esen*galatasarayda oynamış, kupada oynanan 28 şubat 1985 galatasaray fenebahçe maçında fenerbahçeye attığı golle turu geçmemizi sağlamıştır.

    türkiyenin her yerine alt milli takımları izlemeye giderdi. bir edirne dönüşü molada rastlaşmış, hocam izin verir misiniz deyip yanına oturmuştum. şaşırmıştı, tanıyamamıştı. hocam siz beni tanımazsınız ama siz benim de hocamsınız demiştim, bir çubuk krakeri hatırım kalmasın diye yemişti. 3 beyazdan uzak durmak lazım lafını ilk ondan duymuştum. tuz, şeker, un.
    ona bazı bilgiler vermiştim, umarım faydalanmıştır. bilemezdi ki yıllar önce onun takımına ondan korkumdan gidemediğimi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın