• 43580
    “değerli basın mensupları, bizi televizyonları başında izleyen değerli galatasaraylılar. hepiniz hoş geldiniz. yine bir sponsorluk anlaşmasında dinçer bey ile beraberiz. işin hikayesi bu sefer daha ilginç ve duygusal. dinçer bey beni aradı. tekerlekli sandalye sponsorluğunu ve takımın gidişatını sordu. çok hızlı gelişmeler olmadığını söyledik. müsaade ederseniz tekerlekli sandalye takımı’na sponsor olmak istiyorum dedi. nereden çıktı dedim. hayat herkese eşit olmuyor bazen. sporcu kardeşlerim de burada var. hayatlarını tekerlekli sandalyede devam ettiriyorlar. hayatın bir parçası ve gerçeği bu. dinçer bey’in babası sayın tuncay azaphan, 5-6 sene evvel belden yapılan bir operasyon neticesinde tedavi sıkıntısı yaşarken hayatına o günden sonra tekerlekli sandalyede devam ettirmek durumunda kalmış. benim böyle bir misyonum da var dedi. toplumun iyileşmesi, amatör spor insan hakkıdır düşüncesiyle bunu yapmak istiyorum dedi. ben de çok duygulandım. ne gerekiyorsa yaparız dedik. çok uzatmadan, 1-2 gün içerisinde hallettik bu işi.”

    “tekerlekli sandalye basketbol, galatasaray’ın 2005’te kurduğu bir birim. o günden sonra hemen ilk yıl, 2005-2006’da süper lig’e çıkıyor. ondan sonra uluslarası başarısı, ulusal başarısından bir tane fazla. uluslararası başarısı 12 tane. bunun içinde dünya kupaları, avrupa kupaları var. amatör sporlarda az önce söylediğim gibi toplumun tüm bireyleri, paydaşları amatör spor hakkına sahip. bunun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması bizim görevimiz. tekerlekli sandalye basketbol da bunlardan bir tanesi. biz de elimizden geleni yapma düşüncesiyle yola çıktık. eksik olmasın, sağ olsun tunç holding burada üçüncü birim sponsorluğunu burada yapıyor. futbol, kadın voleybol ve tekerlekli sandalye… yine elini taşın altına koydu. huzurlarınızda dinçer azaphan’a bu alicenaplığından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”

    sponsorluğun ciddi, kurumsal ve samimi ilişkilere döndürülmesi gerekiyor. bu ilişkiyi kurduğunuz zaman, samimiyet karşı tarafa geçtiğinde benim söyleyeceğimi karşı taraf söylüyor. bunu için de çok mutluyum. kesinlikle örnek olacaktır. insanlar şunu net bilmiyor olabilirler. sponsor olmak için illa ki devasa bütçeler gerekmiyor. çok farklı sponsorluklar var. irtibat kurmaktan çekiniyor olabilirler. kimsenin böyle bir çekincesi olmasın. biz hep birleştirici olmaktan yanayız. seçim öncesi ve sonrası bu yönde tavrımızı koyduk. herkes bize ulaşabilir. sponsor olmak isteyene mutlaka bir yer buluruz.”

    kadın futbol takımı ile ilgili gelişmeler hakkında gelen soruya köksal ünlü, “prensip olarak vazifemiz olmayan konularda pek yorum yapmıyoruz. sorduğunuz için şunu söyleyeyim. kadın futbol takımı her şeyiyle hazır. kuruldu. bunun lansmanını planlıyoruz. bir hafta içinde tüm detaylarıyla birlikte göreceksiniz. sponsorları da hazır.”

    uefa avrupa ligi’nde oynayacağımız lazio maçının nerede oynanacağı ile ilgili gelen soruya ünlü, “stat daha önce de uefa kriterlerini geçmişti. uefa’nın uluslararası maçların oynanması konusunda belli kriterleri var. risk almak istemediğimiz için lazio maçına kadar tuttuk. doğal şartlar da var. yağmur metrekareye 300 kg. yağdığı zaman, uefa kriteri filan kalmaz. böyle bir şey olmayacağını görüyoruz. lazio maçını yüzde 99 stadımızda oynayacağız. sahanın durumu da gayet iyi.”

    stat isim sponsorluğu konusundaki soru üzerine genel sekreter köksal ünlü, “görüştüğümüz sponsorlar var. geldiğimiz noktada stat isim hakkını değerini bulmadan vermeyeceğiz demiştim. gelinen aşamada iki sponsorla görüşüyoruz. bu çok uzamayacak. belli bir değere ulaştığınız zaman geriye rötuşlar kalıyor. kısa vadede detaylarıyla açıklayacağız.”

    türk telekom stadyumu’nun koltuklarının yenilenmesi ile ilgili çalışmaların kısa zamanda başlayacağını söyleyen köksal ünlü, “koltukları yeniliyoruz. önümüzdeki hafta başlayacak. peyderpey yapmak durumundayız. basit bir boya sistemiyle değil, endüstriyel kimyasal boya gerekiyor. bu bir süreç. kademeli olarak ekim ortasına kadar alt katı, tamamını bitirmiş olacağız. önümüzdeki hafta çalışmalar başlayacak.”

    galatasaray spor kulübü yönetim kurulu genel sekreteri köksal ünlü
App Store'dan indirin Google Play'den alın