resim
Gustavo Enrique Giordano Amaro Assunção da Silva
Takım:Avs FS
Mevki:Ön Libero
Yaş:24
Boy:1.78
Uyruk:Brezilya
  • 59
    targetscouting.com sitesinde kendisi hakkında ki scout raporunu okuyunca çok şaşırdım. tam aradığımız tipte bir oyuncu ve geldiği takım ile hem hücumda hem savunmada neredeyse aynı şeyleri oynamaya çalışıyoruz. önemli kısımları türkçe'ye çevirmeye çalışayım. bu arada oyuncu ile fc porto, benfica ve ogc nice'in de ilgisi olduğu yazıyor.

    --- alıntı ---

    famalicao 4-1-4-1 dizilimi ile oynayan, orta-ileri defans hattı kuran ve rakibi kendi kalesinden uzak karşılamaya çalışan bir takım. topu kaybettiklerinde hemen karşı pres ile tekrar pozisyona girmeye çalışıyorlar. topa sahiplerken oyunu genelde sabırla kurmaya çalışsalar da ara sıra dikine kaleye de gitmeyi tercih edebiliyorlar.

    bu sistemde gustavo assuncao'nun rolü çok kritik. oyunu sabırla kurmaya çalışan bir takım olduğunu söylemiştik. ilk olarak oyun kurmanın ilk adımında assuncao var. famalicao takımı oyun kurarken iki durum oluyor. bunlardan birincisi assuncao'nun derine gelip üçüncü stoper gibi olması ve stoperler ile birlikte takımını geride 3'e 2 oynatarak genelde 4-4-2 oynayan portekiz takımlarının önde stoperlere 2'ye 2 baskısında takımının sayısal olarak üstün olmasını sağlamak ve presten çıkmasını sağlamak. bu şekilde oyun kurulumunda kritik bir rolü oluyor.

    ikinci durum, gustavo assuncao'nun famalicao'nun topu sahada daha ileriye taşımasına yardımcı olmak için hücum ve orta saha çizgisi arasındaki boşluğa girmeye çalışması. bu famalicao'nun oyun kurulumunu hızlandırmasına yardımcı oluyor. brezilyalı hatlar arasında topun nerede olduğuna bağlı olarak sağdan sola ya da soldan sağa sürekli hareket ediyor. her zaman space içinde ve burada sıklıkla topu alıyor.

    rakibinin diğer yöne hareket ettiğinden emin olduğunda tek topla pas yapmak yerine topla dönmeyi tercih eder. omuzlarını kontrol etmek ona çok yardımcı oluyor bu konuda ve kendi yarı sahasında kolay top kaybetmiyor. topla hızlanması iyidir. ve genelde topu yoğun alanlara değil boş alanlara doğru sürdüğünden emindir. bu şekilde topla çıktığında öne doğru oynamayı sever.

    assuncao topu kendi yarı sahasında aldığında ve baskı altında olmadığını fark ettiğinde topla öne doğru çıkmaya çalışır. topa bir veya iki kez dokunduktan sonra genelde önündeki iki merkez orta saha'ya pas atar ya da kanatlara uzun top oynar. ara sıra forvet oyuncusuna da uzun top attığı da oluyor. iki ya da daha fazla rakibin olduğu ve küçük boşluklar olan yerlere attığı uzun toplar genelde isabetlidir. assuncao bunları yaparak oyun kurulumunu hızlandırabiliyor ve belirttiğim gibi bu famalicao'nun oyun kurulumu için çok önemli. ileri oynamak için her zaman doğru zamanı buluyor ve takımının rakip yarı sahadaki yerleşmesine gerek orta sahalara attığı güçlü bir pas ile gerek top taşıma yeteneği ile yardım ediyor.

    --- alıntı ---

    çok uzun bir yazı ve daha hem olumlu hem de olumsuz özellikleri ile ilgili de anlattığı birçok şey var yazarın. ancak bu kısım direkt olarak bizim bana göre iki problemimizden birini çözecek türden özellikler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın