• 36
    trt'nin son birkaç yılda iyiden yükselen mehter marşı kafasında maç anlatan bönüren spiker ekolünün icadı olan slogan. koskoca olimpiyatlar yayınlanıyor, olimpiyat dediğin olayın tarihçesi antik çağlara dayanıyor. dünya üzerinde yaşayan insan türünün sportif anlamda gelebileceği en üst nokta. katılan en tırt* sporcu bile yıllar yılı çalışmış, belli kotaları aşmış da hak kazanmış. müsabakaları trt'den takip eden dinleyicilerimizin edinebildiği tek bilgi bizim sporcuların mükemmel olduğu, ancak bazılarının hakem hataları sayesinde maçlarını kaybedip eldiği.

    milliyetçilik kılıfı altında pazarlanmaya çalışılan böyle gerçeklikten uzak bir anlatım peyda oldu maalesef trt'ye. rakip sporcuları, onların eforunu, onların yapabildiklerini yok sayan bir yaklaşım. trt'nin sosyal medya hesaplarında artık spikerlerin maç anlatırken aşırı hareketler içine girdiği anlar da yayınlanıyor artık. kimsenin de "vay anasını spikerimiz coşmuş" diye sevindiği yok ama işte birilerinin görmesi gerekiyor herhalde... yayıncı kuruluş değilse de ezelden beri kadınlar voleybol ligi anlatan mehmet sevinç öyle kareler veremeyip öyle bönüremediği için, trt bünyesinde yer almasına rağmen milli takımın maçlarını başkası anlatıyor.

    işte bu düzenin ve bu mentalitenin icadıydı bu bizim çocuklar sloganı. bir spiker repliğinden çıkıp da bir dayatmaya dönüştüğü günden beri de sportif anlamda kayıpları oynuyor bahsi geçen çocuklar. bu da aynı düzeni düşününce hiç mi hiç süpriz olmayan bir durum malesef. keşke 7 eylül 2021 hollanda türkiye maçını da kerem öncel ya da erdoğan arıkan gibi ustalar anlatsaydı da hollanda'nın gol atmadığı alternatif bir versiyonunu en azından anlatımda dinleme şansımız olsaydı.

    en azından altıncı golden sonra "üzülmeyin çocuklar, siz bu vatan için çok güzel şeyler yaptınız" repliğiyle şöyle bir milli birlik beraberlik ruhumuz okşanabilirdi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın