resim
Şenol Güneş
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 3947
    geçen sefer nefret söylemi sebebiyle silinen entrymi rötuşlayarak yazmam gerektiğini hissettiren zımbasever teknik adam. çünkü halen aynı yerdeyim.

    65 yaş üstü bir bireyin seçilme, kamuya açık veya kamuyu temsil eden bir dernekte, kuruluşta, apartmanda, takımda yönetici, karar alıcı olma hakkı yasalar ile elinden alınmalıdır. isteyen tabi ki tavsiye alabilir ama imza yetkisi asla olmamalı. zaten bir yaştan sonra kendi şirketleri için bile karar alırken insanlardan sağlık raporu isteniyor. kamuda mandalina soyacak kadar bile yeterliliğe sahip olamadığı düşünülerek çalışmasına izin verilmeyen bir bireye milyarlarca lira bağlanıp, geleceğe yön vermesini istemek çok büyük tezat.

    ülkede 65 yaş çalışma sınırını kim belirlediyse zamanında nokta bir tespit yapmış. bu sınır ülkelere göre muhakkak değişiklik gösterebilir ama bu denli krizler yaşayan, her alanda modern dünyanın 50 yıl gerisinde kalan bir ülkede yıpranma yaşı maksimum 65 olabilir. bu topraklarda 65 sene yaşamış birinin -ismi önemli değil- bundan sonra topluma katacak bir şeyi kalamaz. kim bu yaşı devirmişse ve halen görevine devam ediyorsa bilin ki eski başarılarının hatrına.

    bu olayı bir çözüme kavuştursak spordan, siyasete, sanattan, bilime çağ atlayacağız. ortalama ömründe 10 sene kalan tükenmiş, kendini önceleyen bireyler, daha yeni doğmuş önünde 80 sene olan bebeklerin hayatını zindan edemez, etmemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın