aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 6
    goat üçlü sonrası beklenen tenisçi kendisi olabilir. geçtiğimiz süreçte medvedev, zverev, tsitsipas, rublev, denis shapovalov(aralarında en beğendiğim isim kendisidir), felix auger-aliassime gibi isimler next gen olarak karşımıza çıktılar ama hiçbiri beklentileri karşılayacak patlamaları yapamadılar(henüz). tabii ki önlerinde uzun bir yol var ama nadal-fedex-djoko üçlüsünden sonra o dominasyonu yakalayacak özel tenisçilerin kendileri olup olmayacağı büyük bir soru işareti olarak kaldı. alcaraz ise bir süredir tenisi takip edenlerin aklına girmiş bir genç. ciddi bir potansiyel taşıyor ve henüz 18 yaşında olmasına rağmen senelerdir adından bir şekilde söz ettirmeyi başarıyor.

    2021 madrid'de nadal'a kaybettiği maç sonrasında ilginç yorumlar almıştı. insanlar sosyal medyada "kaybederken bile gülüyor", "nadal'a yenilmekten zevk alıyor" gibi söylemlerde bulunmuştu. maç içerisinde oldukça pozitif ve rahat tavırlar içerisindeydi(senelerce djokovic ve son zamanlarda medvedev'i izleyen seyirci için biraz garipsenecek bir durum tabii ki, aksini iddia etmiyorum). açıkçası bu durum bana göre alcaraz'ın ne kadar olgun bir kişiliğe sahip olduğunu gösteriyor. oyunu bilerek oynuyor, tecrübesinin ve yeteneklerinin farkında, tenisten zevk alıyor ve gelcek adına kazandığı tecrübeleri edindiği "bilincinde". bunda elbette ki nadal'ın kendisinin yurttaşı ve idolü olmasının da(bildiğim kadarıyla nadal'ın büyük bir hayranı) payı vardır.
    https://www.youtube.com/watch?v=yAug5-XPYeU
    her neyse, fazla uzatmayayım. burada söylemek istediğim şey kendisinin diğer jenerasyon üyelerinden farklı olduğudur. özel bir oyuncu olduğunu her daim hissettiriyor. tavırları, oyunu, genç yaşına rağmen olgunluğu, yeteneği...

    alcaraz beklentileri karşılayabilecek mi ilerleyen yıllarda göreceğiz. ben kendisinin çok başarılı olacağına inanıyorum. bence sakatlık veya olağanüstü bir formsuzluk gibi durumlar yaşamazsa yukarıda saydığım bütün isimlerden daha fazla grand slam kazanacak. en önemli olanı ise oyunu keyif veriyor. bu yönüyle ciddi bir destekçi kitlesi bulacaktır. bugün dünyada sevin ya da sevmeyin, en fazla taraftar desteği bulunan isim federer ise bunun tek sebebi başarıları değildir. öyle olsa djokovic çok daha fazla desteklenirdi çünkü prime döneminde federer'i az bozguna uğratmadı. bunun sebeplerinden bir tanesi federer'in oyun stilinin izleyicilere zevk vermesidir. alcaraz da oyunu zevk veren bir tenisçi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın