• 28
    bir tercih meselesidir.

    pjanic'in 6.5 milyon euro net maaşı var. yarısını barcelona yarısını beşiktaş karşılasa maliyeti 3.25 milyon euro. %40 vergiyle beraber 4.55 milyon euro. biz o paraya ne yaptık? 3.5 milyon euro'ya berkan'ın bonservisini alıp yıllık 500-600 bin euro maaşla sözleşme imzaladık. yani pjanic'in 1 yıllık kiralık maliyetine biz berkan'ı kadroya katıp üstüne 2 yıl oynatıyoruz.

    şimdi diyeceksiniz ki e biri pjanic diğeri berkan... aradaki kalite farkını ne yapacağız?

    işte tercih meselesi olan tam da budur. bizim 2021-2022 transfer döneminde izlediğimiz stratejimiz doğrultusunda doğru hamleyi yaptığımızı görmek çok zor değil. olur da berkan bizim sistemimiz içerisinde beklenen katkıyı verir, oyununun eksik yönlerini geliştirirse 2 yıl içinde elimizde 25 yaşında kapı gibi bir modern orta saha olacak. avrupa altyapısından ve isviçre pasaportundan dolayı istediğin lige rahatlıkla gönderebilirsin, alırlar yani bu adamı. market fiyatının çok altında, 7-8 milyon euroya satsan bile bu adamdan kılçıksız 4 milyon euro bonservis bedeli karı elde etmişsin.

    biz bu genç ve dinamik kadroyla şampiyon olursak çok ama çok avantajlı hale geçeceğiz. olamazsak da bu yaptığımız harcamaları oyuncu satışı üzerinden karşılama şansımız var. beşiktaş şampiyon olamazsa ya da avrupa'da ilerleyemezse çok sıkıntılı günler yaşacak.

    vallahi biz bu wonderkidsaray'ı çok sevdik... gençsaray, dinamiksaray, heryerdebasansaray, tecrübesizamaheyecanlısaray...
App Store'dan indirin Google Play'den alın