• 647
    çok yanlış argümanlarla değerlendirilen ve sonucunda da büyük haksızlık edilen oyuncu grubumuz. 2020-2021 sezonunda boş kalması insanlarda öyle bir algı yaratmış ki, gözümüzün önündekini görmekten aciz duruma düşmüşüz maalesef. bu utanç kime ait bilmiyorum.

    2020-21 sezonunda elimizdeki orta saha oyuncuları, 10 numaradan 6'ya evrilen taylan, martta gönderilen ve 4 sene boyunca sadece eleştirilen ve her maça kendisini ispat etmek için çıkan belhanda, ne oynadığını anlamadığımız etebo, covid sebebiyle ve kondisyon eksiği ile mart ayında katkı vermeye başlayan gedson ve en iyi oyununu 2019-20 sezonunda orta sahada oynayan ömer bayram, kariyerini kanat olarak geçiren emre kılınç. yani kadroda en uzun süredir bulunduğu mevkide oynayan isimler belhanda, sonrasında ömer bayram...

    2021-22 sezonundaki orta saha oyuncularımızı değerlendirelim şimdi de. mevkisinde çok başarılı bir performans gösteren taylan, müthiş bir çıkış yakalayan berkan, rotasyon için aytaç, en potansiyelli oyuncumuz cicaldau, yine 2020-21 sezonunda half-space koşularıyla takıma çok katkı sağlayan ve -bence- gerçek yerini bulan emre kılınç ve 29 ağustos 2021 kasımpaşa galatasaray maçındaki 75 dakikalık performansıyla çok şey vaat eden morutan.

    ister beğenelim ister beğenmeyelim, oynamaya çalıştığımız futbol yaratıcılığa ve tempoya dayalı futbol. takımın başında, her ne kadar aksi defalarca iddia edilse de elindeki futbolcuların %80'inden maksimum verimi alan ve bazılarını yıldız statüsüne getiren bir teknik direktör var. ihtiyacımız olan tek şey, elimizdeki malzeme ile en iyi yemeği çıkarmak.

    birçok taraftarımız artık sabırsız. masaya oturmuş ve "akdeeniz karadeniiz biz karnemizi isteeriz!" modunda koştur koştur bir şeyler çıkarılmasını bekliyor. tudor yeni kurduğu takımla östersunds'a elendiğinde de aynı fikirdeydim, bugün de aynı fikirdeyim. o zaman da transferler gelir gelmez hemen iyi bir futbol göremeyeceğimizi biliyordum, bugün de biliyorum. o takım belki tempo olarak daha fazla heyecan veriyordu ancak ortası yoktu. kaybetmeyi bilmiyordu. sahada sıkıştığı zaman çözüm üretemeyen ve özellikle büyük maçlarda darmadağın olan bir yapısı vardı. bu takım belki hücum anlamında o kadar yüksek tempoda oynayamıyor ama daha fazla mücadele, daha fazla direnç vaat ediyor. ihtiyacımız olan tek şey bireysel hataları minimuma indirmek. bunun için de birlikte oynama tecrübesinin artması gerekiyor. buna ilgili başlıkta detaylı olarak değinmeye çalışacağım.

    ben buradan genel bir çağrı yapmak istiyorum. transfer döneminin bitmesine 6 gün var, hala daha takviyeler olacağına inanıyorum. ancak olmasa bile lütfen artık destek olalım. oyuncu grubumuza inanalım. maç bitene kadar sadece destek olalım. maç bitince yapılması gerekiyorsa en sert şekilde eleştirimizi yapalım. hem fatih terim'e hem oyuncularımıza. bu takım, 2020-2021 sezonundaki takıma göre çok daha fazla şey vaat ediyor. lütfen, şimdilik sadece inanalım ve destekleyelim.

    (bkz: 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi)
    (bkz: galatasaray futbol takımı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın