• 162
    metin oktay giydi senelerce, ancak dönem şartları ve zamanın epey eski olması hasebiyle günümüzdeki gibi bir anlamı olmadıo numaranın. zaten 1-11 arası giyilmesi mecburi olduğu için, metin giydi ve öylece kaldı.

    futbolun en caf caflı günlerinde, 96-01 arası hagi giydi bu formayı. takım tarihinin en büyük başarılarını elde ettiği, tartışmasız en başarılı yabancı oyuncusu olduğu dönemi geçirirken de bu formanın akıbeti akıllara gelmedi.

    sonuç olarak 10 numara mevzusunu kapatamadık.

    şahsi düşüncem olmakla beraber, aksi görüşlere de saygı duyarım; bana göre francesco totti, paolo maldini, franco baresi, gianfranco zola, aldair gibi giydiği formalarla özdeşleşip, en başarılı ve epey uzun süre giyen bir futbolcuya verilip, ardından emekli edilmesi, ya da epey uzun bir süre tedavülden kaldırılması gerekiyor. tabi bu treni metin oktay ve hagi gibi iki müthiş ismin ardından kaçırdık. olur da bu saatten sonra bu formayı verdiğimiz bir oyuncu giyip, senelerce başarılı olursa onun ardından emekli etmek ya da uzun bir süre kimseye vermemek en isabetli karar olur.

    gönül ister 2024 yazında ianis'i transfer edip, ona verelim. o da inanılmaz güzel olur elbette.

    oğulcan konusunda iyi niyetli bir düşünce var, ancak bu çok gereksiz ve ağır bir durum olur. oğulcan'a sahip çıkıp, her durumda kendisini yanında gösteren galatasaray spor kulübü zaten fazlasıyla sorumluluğunu yapmıştır. bundan sonra 10 numarayı falan vermek epey abartı olur.

    futbolu hepimiz içerdiği duygular için seviyoruz. bu forma nostaljisi de bunun getirisidir. yoksa elalemin milyonları götürdüğü yerde onların sidiğini yarıştırmak hiç rasyonel değil.

    zaten bu futbol da akıllı adam işi değil.

    bu arada dikkat ettim, numaraları emekli edilen isimler hep italyanmış. başka bir ligden oyuncu aklıma gelmedi vallahi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın