resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 1634
    bizim için kilit oyuncuydu. benfica fikir değiştirirse lig için hala şansımız var ama avrupa arenasında olmaması yada onun profilinde bir ismin kadroda olmaması bizim için büyük dezavantaj. ben gedson ile birlikte takıma sezon başından beri bir 6 numaranında alınması taraftarıydım ama 29 ağustos 2021 kasımpaşa maçında taylan’nın kötü oyunu herkesin aklına 6 numara olmazsa olmaz fikrini soktu.

    tabi 6 numara olsaydı çok iyi olurdu ama sadece gedson bile orta sahada ki top taşıma sorununu giderirdi. taylan’nın ayağı o kadar kötü değil, bir iki kötü performansla sırt çevrilecek biri hiç değil. marcao satılmadığına göre stoper ikilisinde nelsson ile oynadıkları zaman savunmadan çıkışlarımız daha rahat olacaktır. taylan geçen seneki formunu bulduğu zaman top dağıtım işini rahatlıkla yapar zaten. ama gedson’nun iki önemli artısı vardı bizim için. top yarı alanımıza sıkışınca topu alıp götürüp oyunu açabilmesi ve hücümda top kaybedildiği zaman doğru pozisyon alıp rakibe basması. bu sayede ya topu kazanıyordu yada rakibin hızlı çıkmasını engelliyordu. ki bu iki sıkıntıyı aşabilecek bir orta sahamız yok şuanda. en yakını berkan ama oda doğru pozisyon almada şimdilik yeterli değil.

    velhasıl kelam işin özü sadece gedson transferi olsa bile bana göre lig için yeterli bir orta saha kurgusu olur. 8 eylüle kadar oluru varsa tüm maddi kaynağı ona ayırmakta tereddüt etmezdim.

    (bkz: 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi)
App Store'dan indirin Google Play'den alın