resim
Javier Adelmar Zanetti
Görev:As Başkan
Takım:Inter
Yaş:51
Uyruk:Arjantin
  • 71
    milano'da jenerasyonları birbirini tam olarak tutmasa da, çakıştığı epey sezon olmasından ötürü paolo maldini ile gayet kıyaslanabilir bir abimizdir. elbette maldini has italyan çocuğu, milan'da üç kuşak dededen toruna mirasın en önemli temsilcilerinden birisi olduğu için forsu daha yüksek. ancak javier kaptanın da yabana atılır bir tarafı yok. zira 1995'te başlayan nerazzurri kariyeri, kendisini inter milan'ın en önemli figürlerinden birisi haline getirirken, maldini kadar futbola aç bir şekilde 40'larını görmüş, efsanevi bir kariyere sahiptir.

    seneler geçti, ben bu adamı emre ve okan inter'e gittiğinde tanımıştım, daha 8 yaşında. büyüdük lise, üniversite, şu, bu derken adam hala oynuyordu. en sonunda 2013-2014 sezonu sonunda futbolu bıraktığında benim aklımda hala aynı soru var:

    `bu adamın orijinal mevkisi neresi? ` sağ bekte zanetti oynar, ön liberoda zanetti oynar, sol bekte chivu sakatlanır, zanetti oraya geçer. sağ açıkta adam kalmaz, kaptan 4 numarasıyla her daim çizgidedir. sol açıkta recoba ile sürekli değişmeli şekilde yer alır. orta sahanın merkezi zaten bu adamın traktör lakabını alma sebeplerinden birisi. e stoper oynamışlığı da var. koy forvete tık tık gol atsın, bunca şeyi yapan, elbette onu da yapardı.

    çok joker oyuncu gördüm, tanıdım, ancak hepsinin belli başlı bir mevkisi, veyahut standardını tutturduğu bir mevkisi vardı. bu adam tam 8-9 mevkide oynayıp, hepsinde de belli bir seviye tutturmasıyla yalnızca bu yönden bile alkışı hak ediyor.

    en baştan söylediğim yere tekrar geleyim, paolo maldini'den aşağı kalır yanı yoktur. güçlü bir savaşçı, iyi bir kumandan ve harika bir futbolcuydu. keşke bizim de zanetti gibi, bülent gibi, maldini gibi, totti gibi oyuncularımız olsa da efsane mertebesine yükselseler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın