• 14810
    iki adet durumu son zamanlarda çokça yaşayan sözlük-ü sultani.

    1- birileri fatih terim karşıtı veya eleştirisi bir şeyler yazar. sonrasında fatih terim'i her durumda savunan birileri çıkar ve fatih terim'i eleştiren veya fatih terim karşıtı yazıya karşı geliştirilen argümanlarla destan entry yazar. bu durum sonrasında fatih terim'i her durumda savunan (fanları demiyorum sosyal medyada sürekli kullanımından dolayı aşırı irrite edici geliyor bu kelime bana) yazarlar destan entryi yazan kişinin nick altına gelip ''mükemmel tespit, sözlük trollerine gelsin, bakın gerçekler neymiş, sesi buradan geldi, okuyun okuyun da görün aslında terim kimmiş kaç şampiyonluk kaç kupa getirmiş, ergenlerin bilmediği ve hatırlamadığı şeyler bunlar teşekkürler'' vs. tarzı şeyler yazıyorlar.

    2- birileri fatih terim'i kötü alınan sonuç sonrası veya öylesine bir zamanda savunan bir şeyler yazar. sonrasında konu ne olursa olsun fatih terim'i yeren birileri çıkar ve fatih terim'i savunan yazıya karşı yahut salt eleştirisel bir entry yazar. bu durum sonrasında fatih terim'i her durumda eleştiren yazarlar bu entryi yazan kişinin nick altına gelip ''fatih terim'i değil galatasaray'ı düşünen bu yazı için teşekkürler, terimsporlu değil galatasaraylıyız, görün bakın niye emekli olsun diyoruz, boomerlar mazide takılı kalmış, hocadan ancak bundan sonra bodrum'da mandalina yetiştiricisi olur'' vs. tarzı şeyler yazıyorlar.

    bakın bir şeyi körü körüne savunmak yüzünden ülke bu hale geldi. sözlükteki insanlar toplumdaki ortalamadan daha yüksek eğitime ve hayat görüşüne sahip. çok fazla sosyal medyadan etkileniyoruz ve bu sözlüğe de yansıyor. ama gerçekten bu kadar takılmayı anlamıyorum, anlayamıyorum. örnek veriyorum başlığın ismi atıyorum antrenman olsun. ya bir yazar gelip diyor ki antrenman başlığında ''terim'in ortada sıçan oynattığı çalışma''. diğeri geliyor diyor ki ''... tarihindeki maçta son dakikada attığımız golde direkten dönen topta terim oyuncuya bu maç öncesi zamanda duracağını söylediği çalışma''. iki taraf da bazen o kadar saçma sapan başlıklar altında o kadar kişileri övmek/yermek için yer arıyor ki. adamın terim sevgisi/nefreti dolmuş taşmış yahu pokemon başlığında bile onunla alakalı dikte etmek istediği şeyi yazıyor. çoğu zaman artık ne alaka ya ne alaka diye soruyorum kendime. sözlükte en çok oy kullanan 3. yazarmışım. eskiden 100 tane on 1 tane off veriyordum artık off vermemek için oy bile kullanmıyorum entrye. ha ben kim miyim, hiç kimse. sadece bir kardeşiniz veya abiniz olarak içinde hakaret yoksa veya bir şeylere takılıp alakasız yerlerde bile o takıldığı şeyi söylemiyorsa bırakın isteyen istediği gibi fikrini beyan etsin diyorum.

    edit: burayı eksisözlük zannedip gelene geçene hakaret küfür edebileceğini sanan iqsu düşük insanlar buranın kurallarını uygulayamayıp uçurulduklarında eksisözlük'te moderasyon ve sözlük bokluyorlar. akıllarınca moderatörlerin nickleriyle o küçük beyinleriyle dalga geçip trollükle suçluyorlar. o ekşi denilen lağım çukurunda boklayanların çoğu ya sözlüğü olmayıp 1990 yılından kalma temalı forumlarında ağlayan ya da para alıp bunu yapan kişiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın