resim
Taylan Antalyalı
Takım:Bodrum FK
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 2655
    daha öncede yazmıştım bu takımda bu yıl satılmaması gereken tek adam taylan'dır. biz takımı taylan'ın oyun anlayışına göre dizayn ediyoruz. çevresindeki oyunculara da bunu öğretiyoruz. kasımpaşa maçındaki* hatanın %10'u taylan'ındır. hatta şöyle paylaştırmak gerekirse %40'si muslera'ya, %20 berkan'a %20 boey ve %10'u morutan'a aittir. biz oyun kurarken nasıl 3'e 2 kalıyoruz allah aşkına. daha önce de yazmıştım boey'in oyun kurulumunda pas opsiyonu olmayı öğrenmesi lazım. mariano kadar değil de eboue kadar yapsa devre arası 16 milyon €'ya premier lige uğurlarız. yine tecrübeli oyuncumuz aanholt'tan oyun kurulumunun yönüne göre çıkıp çıkmama kararını vermesini bekliyoruz. berkan'ın orada pozisyon alışı yanlış mesela yine morutan kendi yarımızda bile yok. morutan, daha öğrenecek bunları tabi sıkıntı değil. muslera'ya kafa izni şart oğlu şart. gitsin 2 hafta takılsın maldivler'de de kafasını toplasın.

    taylan, eski tip bir 6 numara değil. futbolda eski tip 6 numaralara yer de yok zaten. taylan'dan oyun kurması dahi beklenmemeli oyun kurucu olmasına rağmen. sözlükte eski tip kafa göz giren 6 kullandığı için çokça beğenilen sergen yalçın'ın bugün sözlerini dinleyin. marcao'nun affedilmesi ve marcao-nelsson hattı işte bu yüzden bu kadar kritik.

    https://twitter.com/...428776672174084?s=20

    bizim oyun planımızı bir altıgen olarak düşünelim. altıgenin her kenarı bir oyuncu ve taylan'ın oynadığı mevkii bu altıgenin merkezinde serbest. bizim yapmaya çalıştığımız şey rakibin presini bu altıgenin içerisinde tutmak. taylan ise topun olduğu bölgeye kayarak üçgeni tamamlıyor. işte burada oyunu altıgenin merkezindeki oyuncudan başlatırsan rakip presin içinde kalıyor. bizim maçta yediğimiz golde bu 7 oyuncudan sadece taylan, nelsson ve luyindama doğru yerlerde. luyindama zaten doğru yerde olsa da kısa pas yeteneği sakatlıktan sonra yok olduğu için bir kolumuz kırık kalıyor. bu merkezde taylan'ın oynadığı role ben cicaldau'nun evrileceğini düşünüyorum zira cica çok daha hızlı düşünen ve zoru kolay gösteren bir oyuncu. eksiklerimiz tamamlanıp takım birlikte aynı sistemi oynama alışkanlığı kazandıkça çok daha iyi olacağız.

    bu sistemi oyuncuların öğrenmesi için bize zaman gerekiyor. genç oyuncuların kritik anlardaki tecrübe eksiğinin yanında bir diğer dezavantajı oyun sistemini öğrenmek için tecrübeli oyunculardan daha çok zamana ihtiyaçlarının olmasıdır. açıkçası hem hatay maçının ilk 60 civarı dakikası hem ikinci randers maçı hem de kasımpaşa maçının ilk yarısı artan bir grafik oluşturuyor. bunu istatistikler de destekliyor. yalnızca şu hatadan bir çok ders çıkarmak lazım. kaybedilen 2 puan bize oyun kurulumunda daha konsantre oyuncular kazandırabilir. genel konuşuyorum, hata üzerinde kalınıp oyuncu linçlemeye devam edilirse bu takımın başına guardiola getir başarı şansı sıfır olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın